Norconsult overtar markedsleder i Bodø

Norconsult overtar virksomheten i Arkitektstudio AS og styrker sin posisjon i Bodøregionen.

Norconsult AS overtok 1. januar alle aksjene i Arkitektstudio AS og flagger sitt andre oppkjøp i det nye året. Arkitektstudio fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som en integrert del av Norconsult.

Arkitektstudio er det største arkitektselskapet i Nordland og er en klar markedsleder i Bodøregionen. Selskapet har 14 ansatte som alle fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen. Norconsult og Arkitektstudio vil bli samlokalisert i nye kontorlokaler sentralt i Bodø sentrum.

Samme syn
– Arkitektstudio og Norconsult har samme syn på fremtiden og begge selskaper erkjenner at markedet i enda større grad framover etterspør komplette planleggingstjenester og mer integrert prosjektering. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig godt sammen, kommenterer daglig leder Ole-Martin Hartløfsen i Arkitektstudio i en pressemelding.

– Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte, og vi kan betjene våre kunder på en enda bedre måte, fremholder han.

Store muligheter
– Med kjøpet av Arkitektstudio forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent arkitektmiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier Norconsultsjef John Nyheim.

Nyheim opplyser at etter overtagelsen av Arkitektstudio vil Norconsults kontor i Bodø bli Nord-Norges største og mest komplette arkitekt- og rådgivermiljø med til sammen ca 80 ansatte.

Ønsket overtagelse
Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst, heter det videre i pressemeldingen.

Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2400 medarbeidere fordelt på 1770 i Norge og 630 i utlandet.