Færre konkurser i byggenæringen i 2012

Totalt ble det for 2012 registrert 13 færre konkurser i statistikken til bygg.no enn i 2011. Men det var flere store selskaper som gikk overende, ikke minst innen anlegg.

I alt gikk 1214 bedrifter konkurs i 2012, mot 1227 i 2011.

2012 startet med flere konkurser enn året før, men gjennom sommeren ble det registrert færre. Mot slutten av året stabiliserte tallene for 2012 seg med utviklingen i 2011. Antallet konkurser i 2012 var det laveste de fire siste årene.

- Det er en krevende økonomiske situasjonen for mange bedrifter i byggenæringen, men det er gledelig at antall konkurser går ned, sier Audun Lågøyr, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Byggenæringens Landsforening.

- Internasjonal finansuro gir likevel grunn til at vi må være forberedt på at Norge i større grad enn i dag kan bli mer direkte rammet og at dette kan påvirke bedriftene i byggenæringen. Så langt er det nok mest industridelen av byggenæringen som har merket mangelen på etterspørsel fra Europa på kroppen, sier Lågøyr.

Det er ellers verdt å merke seg flere større konkurser i løpet av fjoråret. Blant annet måtte Teknobygg Entreprenør AS og Frost Entreprenør AS i Trondheim kaste inn håndkleet. Det var også mange konkurser innen anlegg, både mot slutten og i begynnelsen av 2012. Blant annet gikk Oslo Vei AS, Grunnarbeid AS, Leif Turlid AS, Rune Øvergård AS, Anlegg Øst AS og Strukton Rail AS alle konkurs i 2012.