Hurtigruteskip krasjet i kaia i Bergen

En gangbro ble revet ned og fikk store skader da hurtigruteskipet MS Vesterålen traff kaia i Bergen med stor kraft tirsdag formiddag.

Det er usikkert om avgangen fra Bergen nordover tirsdag kveld må innstilles.

Ifølge TV2 fikk politiet beskjed klokken 14.19 om at MS Vesterålen hadde kjørt inn i kaia på Dokken i Bergen.

– Kapteinen har opplyst til oss at han ikke oppnådde kraft i maskinen da han skulle manøvrere inn til kaia, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt til NTB.

MS Vesterålen bakket ut fra kaia etter sammenstøtet og la deretter til et annet sted ved hurtigrutekaia, opplyser politiet.

– Fulgte prosedyre
Kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten ASA opplyser at MS Vesterålen traff gangbroen med styrbord side av baugen.

– Kapteinen har opplyst at han fulgte helt normal prosedyre da han skulle legge til kai. Han kom inn mot kaien med normal fart, men da han skulle slå kontra med propellene for å redusere farten, fikk han ikke respons. Det kan virke som om hjelpemotorene ikke fungerte, sier Lillebo til NTB.

Ingen av de 84 passasjerene eller besetningen på 41 personer kom til skade i sammenstøtet. MS Vesterålen ligger tirsdag ettermiddag fortsatt ved kai og passasjerene er viderebefordret.

– Vi skal nå gå over skadene på skipet og feilsøke for å finne ut av hvordan dette kunne skje. MS Vesterålen har avgang fra Bergen klokken 22 tirsdag kveld, men vi er usikre på om det lar seg gjøre, sier Lillebo.

Kraftig smell
Skipet traff kaia med et kraftig smell, opplyser flere vitner til Bergens Tidende. Landgangen, en overbygd bru som er fastmontert til selve terminalbygget, har fått store skader og har falt ned på selve kaia.

Ifølge politiet har det lekket ut rundt 5.000 liter hydraulisk olje etter at oljebeholdere på kaien ble truffet og knust av landgangen da den falt ned.

– Det er stille sjø og gunstige forhold, slik at vi regner med de greier å samle opp det meste av oljen, sier operasjonsleder Malmo til Bergensavisen.

Det var mandag ettermiddag svært tykk tåke i Bergen.