Keiserås-Rissa grense ut på anbud

Statens vegvesen lyser nå ut jobben med å utbedre vegen på den 13,6 km lange strekningen mellom Keiseråslia og Rissa kommunegrense.

Det nærmer seg oppstart av anleggsarbeidet i det tredje delprosjektet i utbyggingspakken Fosenvegene. Byggeplanlegginga er ferdig, og neste steg er å få på plass en entreprenør til å bygge vegen.

Prosjektet innebærer å heve standarden på dagens fv. 82/155 slik at denne traseen blir den nye hovedforbindelsen mellom Trondheim og de ytre og nordre delene av Fosen, dvs. mot Åfjord, Bjugn og Ørlandet. Når prosjektet er fullført, får vegen navnet fv. 715. Prosjektet fortsetter på Keiserås der nyvegen fra Vanvikan nå er på plass.

– Vi håper å være i gang med anleggsarbeidet på denne strekningen før sommeren, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Entreprisen for prosjektet er lagt ut i anbudsdatabasen Doffin. Entreprenørene har frist til 18. februar til å gi tilbud.

Byggetid for prosjektet er ca. to år med antatt ferdigstillelse høsten 2015.

På strekningen videre fra Rissa grense til Olsøy ned Skaudalen pågår reguleringsplanarbeidet, og er antatt ferdig våren 2013. Deretter starter byggeplanlegging og forhåpentligvis konkurranseutlysning om ca. et år.

Statens vegvesen bygger på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.