HAB-kontrakter til 255 mill.

Rett før jul ble HAB Construction AS tildelt to kontrakter til en samlet verdi av cirka 255 millioner kroner.

Den største av kontraktene er på 176 millioner kroner og omfatter byggingen av nye Gjettum stasjon på Kolsåsbanen. HAB Construction skal blant annet bygge 11 betongkonstruksjoner og reetablere 1,6 kilometer banestrekning for Kollektivtransportproduksjon AS.

- Dette er den største kontrakten HAB noensinne har fått, kommenterer daglig leder Jan Harangen.

Rett før Bærums-entreprenøren tok juleferie ble de også tildelt en kontrakt ved Kunst- og Håndverksskolen i Oslo. På oppdrag for Undervisningsbygg skal HAB blant annet utføre innvendige rivearbeider, senking av gulvnivå og støping av nye gulver. I entreprisen, som har en verdi på 79 millioner kroner, skal det tas ut store mengde alunskifer.

Etter et tøft år i 2012 legger ikke Harangen skjul på at det smaker ekstra godt med to betydelig kontrakter ved inngangen til det nye året.

- Vi sleit voldsomt med å skaffe oss jobber i fjor, men nå føler jeg det har løsnet litt. Jeg føler også vi har noenlunde greie priser på disse kontraktene, sier han.

HABs daglige leder tror det er tilfeldig at det løsner akkurat nå. Han har et klart inntrykk av at de er en av mange entreprenører som har for lite å gjøre. Spesielt i Oslo-området mener Harangen det er stillere enn på lenge.

- Det snakkes om tidenes marked, men vi opplever at det er for lite prosjekter og prisene er veldig lave. Vi merker også den tøffe konkurransen fra utenlandske selskaper, sier han.

HAB Construction gikk fra en omsetning på 430 millioner i 2011 til 350 millioner i 2012. Entreprenøren forventer omtrent samme omsetningsnivå i 2013.

- Vi har klart å levere gode resultater de siste årene, men i 2012 ser det ut som det blir et null-resultat, opplyser Harangen.