Selvaag solgte boliger for 3,45 milliarder

Selvaag Bolig ASA solgte totalt 1011 boliger til en samlet verdi av 3,45 milliarder kroner i 2012. Ved utgangen av året hadde selskapet 1067 boliger under bygging.

I fjerde kvartal solgte selskapet 221 boliger til en samlet verdi av 820 millioner kroner, og hadde byggestart på totalt 383 boliger. 309 enheter ble ferdigstilt, hvorav 302 ble overlevert til kjøper. To av de syv ferdigstilte enhetene som ikke ble overlevert til kjøper er solgt og vil bli overlevert i første kvartal. I tillegg har det vært overlevering av sju enheter i fjerde kvartal, som ble ferdigstilt i tidligere kvartaler. Totalt er det per 31. desember 22 usolgte boliger i selskapet.

- Det var godt salg også på slutten av året, og vi er stolte over å ha nådd vårt ambisiøse mål om å selge 1000 boliger i 2012. Dette er en økning på 56 prosent sammenliknet med 2011, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Det gode salget gir grunnlag for gode inntekter i kommende kvartaler.

- Vi gleder oss til fortsettelsen. Selvaag Bolig har en industriell tilnærming til boligbygging som gir lavere byggekostnader, og vi har boligkonsepter tilpasset forskjellige målgrupper. Vi har en betydelig tomtebank i Stor-Oslo og Stavanger-regionen, markedene med det største boligbehovet i Norge. I 2013 har vi salgsstart på flere store prosjekter i disse pressområdene, sier Schumann.