E. Pihl & Søn er ikke under politietterforskning

I en sak på bygg.no tidligere denne uken ble det skrevet at E. Pihl & Søn A.S. er under politietterforskning i Danmark på grunn av bruk av polske underentreprenører.

Ifølge E. Pihl & Søn A.S er ikke dette riktig.

– E. Pihl & Søn A.S. har vært gjenstand for en langvarig kritikk fra den danske fagorganisasjone 3Fs side på grunn av at Pihl – i likhet med andre danske entreprenørvirksomheter – på noen få byggeprosjekter samarbeider med utenlandske virksomheter. Et samarbeid som er helt i overensstemmelse med EUs regler, sier Halldór P. Ragnarsson adm. dir i E. Pihl & Søn.

På bakgrunn av kritikken innkalte partiet Enhedslisten i november 2012 den danske beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, til et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

– På samrådet ba Enhedslisten beskæftigelsesministeren om å redegjøre for om Pihl har overtrådt regler vedrørende lønn, arbeidsmiljø med mer.

– Der er dermed ikke snakk om en politimessig etterforskning av Pihl, men kun at ministeren har bedt det danske Skattevæsen og Arbejdstilsyn om å redegjøre for om Pihl har overtrådt regler vedrørende lønn og arbeidsmiljø, sier Ragnarsson.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har etter dette offentliggjort sitt svar. I svaret står det at ”at beskæftigelsesministeriet ikke er bekjent med avgjørelser, hvor Pihl er idømt bot i forbindelse med underentreprenørers manglende overholdelse av de danske overenskomster - og at ” Arbejdstilsynet har reist tiltale mot Pihl for overtredelse av arbeidsmiljøregler i fem forhold i perioden 1. januar 2010-1. desember 2012. Pihl er ikke dømt for noen av disse forhold."