Juleåpning av stasjonene på Heggedal og Spikkstad

Stasjonene på Heggedal og Spikkestad har i løpet av året blitt totalfornyet. Mandag 17. desember erklærte ordføreren i Asker kommune og varaordfører i Spikkestad kommune stasjonene for åpnet.

Jernbaneverket har fornyet stasjonene på Heggedal og Spikkestad med nye, lengre, høyere og bredere plattformer. På Heggedal er det også bygd en gang- og sykkelbro over sporene. Tiltakene bedrer sikkerheten og tilgjengeligheten for de reisende, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Oppgraderingen av stasjonene legger også til rette for sentrumsutvikling i de to tettstedene.

- Jeg synes det er veldig bra at Jernbaneverkets prosjekter er med på å bidra til tettstedsutvikling. På Spikkestad har vi flyttet stasjonen ca. 100 meter mot øst, og vi har dermed frigjort areal til bygging av sentrumstorg. På Heggedal skal gang- og sykkelbroen være en forbindelse mellom boligene på vestsiden av stasjonen og det fremtidige Heggedal sentrum, sa utbyggingsdirektør Harald Nikolaisen i sin tale.

Størstedelen av arbeidene på de to stasjonene er gjort i sommer mens Spikkestadbanen var stengt for togtrafikk.

- Vi har hatt en hektisk og spennende anleggsperiode. Ved å stenge Spikkestadbanen i 12 uker i sommer fikk vi utført arbeidene mye mer effektivt enn om vi skulle ha bygd om stasjonene mens togene gikk, fortalte utbyggingsdirektøren. Han takket deretter naboer og reisende for tålmodigheten de har vist under anleggsperioden.

Ordfører Lene Conradi og varaordfører i Røyken kommune Tom Erik Hauger fikk god hjelp av barna fra felleskoret Heggetroll og Tweensing under åpningen. De holdt båndet som ordførerne klippet og sang deretter julesanger for en sjarmert forsamling.

Etter taler og sang ble det servert kaffe og kake til alle gjestene.