Mestergruppen selger arkitektfirma

Mestergruppen selger Tegra Byggprosjektering i Brumunddal til samarbeidspartneren Arkitektkontoret Leite og Howden i Ålesund.

– Vi ønsker å samle våre egeneide arkitektressurser og konsentrere oss om færre aktører som i praksis betyr at vi satser på det Bodø-baserte arkitekt- og ingeniørfirmaet Unikus som vi fortsatt skal eie, kommenterer Arve Solheim som er konserndirektør for forretningsområdet bolig i Mestergruppen.

Han påpeker at Unikus inngår det spesielle boligmiljøet som Mestergruppen har i Bodø som også omfatter Systemhus, MG Prosjekt og Byggeriet.

– Det er ikke noe stort poeng for Mestergruppen å eie arkitektkontorer. Vårt mål er å unngå at prosjektering og igangsetting av boliger skal bli en flaskehals. Vi tilstreber grei flyt slik at boligbygging raskest mulig gir omsetning for vår byggevarehandel. Dette oppnår vi også gjennom samarbeidsavtaler som med eksempelvis Leite og Howden og andre, fremholder Solheim.

Han aviser at en eventuell salgsgevinst ligger bak salget. Det er heller ikke lavere boligaktivitet i Mesterguppen som har forårsaket salget. Tvert imot. Men han innrømmer at det har vært en utfordring å skaffe kvalifisert arbeidskraft i området hvor Tegra er lokalisert.

– For Leite og Howden betyr oppkjøpet en viktig og strategisk satsing, kommenterer Roger Howden som er daglig leder i firmaet som har 22 ansatte fordelt på kontorer i Ålesund, Åndalsnes og Brumunddal.

– Med oppkjøpet blir vi en av landets ledende arkitekt- og ingeniørkontor med hovedfokus på boligprosjektering, skoler og barnehager, påbygging/tilbygg og blokkbebyggelse, fremholder han i følge en pressemelding.

Leite og Howden overtar Tegra Byggprosjektering med syv ansatte fra årsskiftet.