Verdens største elg skal stå ved rv3

Ti meter høg og 12 meter lang. Det er målene på Storelgen som får sin plass på Bjøråa rasteplass ved riksveg 3 i Stor-Elvdal.

Etter planen skal kjempeelgen være på plass i 2015. Da vil også rasteplassen være bygget ut og større enn den er i dag, med parkeringsplass for lastebiler, lekeplass for barn, kiosk, moderne toaletter og nye bord og benker, melder vegvesen.no.

Forskning og utvikling
Storelgen inngår i prosjektet Trafikantens opplevelse rv. 3, et Forsknings- og utviklingsprosjekt som ved hjelp av nye og hittil uprøvde virkemidler arbeider for å øke trafikksikkerheten langs rv. 3. En veg som kan oppleves som noe monoton og ensformig for de som kjører der. Og som har ei historie med mange stygge ulykker.

Sparebanken Hedmark gikk for elgen
Sparebanken Hedmarks kunstfond vedtok nylig å bevilge to millioner kroner for i gi Storelgen i gave til Stor-Elvdal kommune. Det er bakgrunnen for at kjempeelgen nå blir en realitet.

Det er kunstnerne Linda Bakke og Inge Iversen som har utarbeidet konseptet for elgen, som skal produseres i Kina.

Det er for øvrig gjennomført to trafikantundersøkelser i tilknytning til Trafikantens Opplevelse-prosjektet, og begge viser at tiltakene som er gjennomført har en klar positiv effekt.