Frank Arne Leiros kåret til Norges beste tømrer

Frank Arne Leiros har vunnet prisen for godt håndverk, Den gylne spikerpistol, i konkurranse med 235 kandidater. Frank Arne er ansatt i Byggmester Asle Thorsen AS, et selskap i Betonmast.

”Den gylne spikerpistol” er en hederspris som er satt opp av Kommunal- og regionaldepartementet for å hedre fremragende håndverk og kvalitet innenfor tømrerfaget.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete delte i dag ut hedersprisen som skal løfte byggenæringens status og stolthet, vise frem gode eksempler og samtidig skape oppmerksomhet om kvalitet i bygg og gode byggeprosesser.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Frank Arne Leiros har bidratt til å øke kvaliteten i byggenæringa gjennom sitt arbeid som tømrer. Det trekkes fram at Frank Arne er opptatt av materialkvalitet og kvalitet på egen og andres utførelse. Videre begrunner juryen tildelingen med at Frank Arne Leiros står i en særklasse når det gjelder å inspirere andre – både faglig og sosialt.

- Dette er en helt fantastisk dag, sier Asle Thorsen, avdelingsleder for byggmesterdelen i Byggmester Asle Thorsen AS.

- Frank Arne har virkelig fortjent dette. I mine mer enn 30 år som tømrer, byggmester og arbeidsgiver for et par hundre tømrere og tømrerlærlinger, er Frank Arne i en særklasse, den unge alder tatt i betraktning. Han er faglig meget dyktig, har i alle år vært ekstremt lærevillig og ikke minst har han tatt et stort sosialt ansvar for kollegaer. Det er mange både kollegaer og ikke minst byggherrer som har nytt godt av kapasitetene til Frank Arne.

Betonmast kjøpte Byggmester Asle Thorsen AS i 2009. Selskapet ble etablert i 1984 av Asle Thorsen, og har gjennom solid og faglig arbeid gjennomført svært mange oppdrag i Arendal og omegn. Asle Thorsen AS har blitt et begrep på høy kvalitet, godt faglig arbeid, samt et sterkt fokus på lærlinger og opplæring innen tømrerfaget. Som et resultat av dette arbeidet ble Byggmester Asle Thorsen AS nominert til å bli Årets lærebedrift i NHO. Selskapet vant i 2011 Årets lærebedrift i NHO Agder og var samme år en av fire nominerte til NHOs nasjonale fagopplæringspris.

- Vi satser på håndverket! Vi har spesielt fokus på utdanning av nye fagarbeidere innenfor tømmer og betong. Hele 10% av arbeidsstyrken vår er i dag under lærlingkontrakter. Betonmast-konsernet er kjent for å ha gode opplegg for lærlinger, sier konsernsjef Jørgen Evensen og peker på datterselskapene Asle Thorsen, Selvaagbygg, Primahus Entreprenør, Toten Bygg og Anlegg, Team-Bygg og Byggmester Rotstigen.

Av til sammen 235 kandidater, har juryenenstemmig kåret Frank Arne Leiros fra Arendal til vinner av Den gylne spikerpistol – prisen for godt håndverk. De mener han står i en særklasse når det gjelder å inspirere andre – både faglig og sosialt.

Prisen er en forgylt spikerpistol, diplom og et stipend på 30.000 kroner.

I tillegg til vinneren, får de to kandidatene Steven Choat fra Stavanger og Jørn Håkon Helgerud fra Drammen hederlig omtale, diplom og et stipend på 10.000 kroner.

Les juryens begrunnelse her