Spenncon har sikret seg kontrakter for 600 millioner

Betongprodusenten Spenncon har allerede har sikret seg kontrakter for 600 millioner kroner neste år. De forventer at de gode tidene for byggenæringen vil fortsette i 2013.

Befolkningsveksten i Norge skyter i været, og i tillegg ser vi en økt sentralisering, flere ønsker å bosette seg i urbane strøk. Denne trenden øker behovet for flere privatboliger i og rundt de store byene, spesielt i Sør-Norge.

Et gledelig signal i markedet er økt fokus på infrastruktur utbygging i Norge. Store prosjekter innen infrastruktur pågår og nye er under planlegging med oppstart i 2013, både for vei og jernbane.

- Vi gleder oss over en positiv utvikling i utbyggingen av vei og bane over hele Norge, men spesielt opplever vi en stor vekst i det private boligmarkedet. 2013 blir et år med høy aktivitet i bransjen og mange spennende prosjekter for Spenncon, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon i en pressemelding.

Økt produktivitet
Gode resultater i 2012 gir et godt utgangspunkt for nyåret, og Spenncon har allerede sikret seg kontrakter for mer enn 600 millioner kroner neste år.

Ifølge selskapet skyldes et sterkt strategisk arbeid med fokus på kvalitets- og produksjonsforbedringer helt siden finanskrisen. Konkurranseevnen til norsk industri avhenger av nytenkning.

– Det er viktig å sikre konkurransekraft og arbeidsplasser i norsk industri, vi ønsker å være ligge i front i dette arbeidet. Derfor har vi satset på økt produktivitet ved å forenkle egne prosesser, økt positiv verdiskapning for kunden og kvalitetsforbedringer, sier Dahl Hovland.

Kompetanseløft
I tillegg har Spenncon gjennomført et stort kompetanseløft i organisasjonen med kursing av ledere i både LEAN og HMS.

Et uttalt mål om å øke effektiviteten med opptil 20 prosent skal sikre gjennomføringsevnen i prosjektene og konkurransekraften. Selskapet har derfor fokusert på å bygge en god sikkerhetskultur og samtidig øke kapasiteten.

–Det er arbeidslederne som har aller størst påvirkningskraft på Spenncons resultater. Vi arbeider nå med å styrke vår posisjon som prosessleverandør til byggindustrien. For å sikre best mulig leveranse til kundene er vi helt avhengig av arbeidsledernes innsats og gir dem derfor ledertreningskurs slik at de har de beste forutsetninger, forteller Ingrid Dahl Hovland.