Ingen løsning i Oslo Vei AS

Mange trodde at man på allmøte i Oslo Vei kl. 14 i dag skulle legge frem opplysninger om fortsatt drift i deler av selskapet, men etter det Byggeindustrien har grunn til å tro ble det ingen avtaler.

Flere både små og store entreprenørbedrifter har sagt seg interessert i å fortsette driften i deler av selskapet. Mange ville også ferdigstille de kontraktene Oslo vei AS var i gang med. Men i en slik sak er det mange interesser – og forhandlingene førte ikke frem.

Nå vil Huken bli drevet videre av boet, men de aller fleste ansatte i morselskapet bortsett fra noen få har fått oppsigelse. Det er uklart hva som vil skje med datterselskapene. Så snart vi får flere opplysninger blir de lagt ut på bygg.no.

Fortvilelsen er selvsagt stor hos alle dem som nå mister jobben, men det er også stor fortvilelse blant underentreprenører og leverandører.

Det er også  fortvilelse og forbannelse i de strøk av byen hvor byggearbeidene stopper opp. De forretningsdrivende i f eks. Bogstadveien i Oslo har levd med anleggsdrift og delvis stengte gater i lange tider. Arbeidet skulle være ferdig på sensommeren, men fortsatt er man ikkke ferdig. Mange synes dette arbeidet har tatt vel lang tid. Vi snakker om en gatelengde på 500 meter, men man skal være klar over at det er komplekse arbeider som har vært i gang. Ikke minst har det vært mye arbeid i grunnen. I tillegg er det lagt nye trikkeskinner - og det er lagt ut store mengder granittheller og kanter.

Mange av butikkeierne har problemer å få både varer og kunder inn i butikkene. Det er mye støy, og til tider er det mye støv og gjørme som er problemet.