Terje R. Venold en utmerket NHO-president

Vi støtter fullt og helt om det initiativet som er tatt for at den mangeårige konsernsjefen i Veidekke, Terje R. Venold, blir ny president i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Han har ledet Veidekke i snart 24 år. Han overlater stafettpinnen i Veidekke til Arne Giske fra sommeren 2013. Med sin enorme erfaring og kontaktflate vil han kunne bli en samlende og god president i NHO.

Byggenæringens Landsforening (BNL) har fremmet Venolds kandidatur i forhold til den fristen som er satt. Etter det vi har grunn til å tro er det mange andre landsforeninger som også støtter dette forslaget. BNL er en av de store og toneangivende landsforeninger innen NHO.

Venold har i mange år vært engasjert både i byggenæringens organisasjoner, i NHO og i andre sammenhenger. Han er bl a styreleder i Handelshøyskolen BI. Han sitter også i mange andre viktige styrer i næringslivet. Vi vet at han er en mann som blir lyttet til også i det politiske miljø og i de ulike departementene.

Noen vil selvsagt hevde at asfaltsaken som rystet både Veidekke og andre entreprenører, kan være et problem for kandidaturet. Alle virksomheter kan ha utro tjenere. Vi må minne om at Veidekke har behandlet denne saken på en meget profesjonell og åpen måte. Venold sto frem midt i stormen. Den som forsøkte å sverte Veidekke i denne saken, har tapt alt.

Terje R. Venold vil bli en utmerket NHO-president som vil åpne mange dører. Vi er sikker på at dette også kan åpne for flere medlemmer.