Fra Skanska til Faveo

Per Ola Ulseth (46) har forlatt Skanska for å begynne som prosjektleder for virksomhetsutvikling hos Faveo.

– Fra å være knyttet til entreprenørvirksomhet har jeg en god stund nå hatt mer kunnskapsbaserte tjenester i tankene. Jeg har faktisk fulgt med daværende PTL og bransjen i 20 år, og jeg har sett at Faveo har utviklet seg til å bli en attraktiv og sterk aktør, kommenterer Ulseth overfor Byggeindustrien.

Han opplyser at til grunn for overgangen ligger også at Faveo i år har rekruttert nær 20 nye medarbeidere bare i Oslo og er inne i en god utvikling.

– Selskapet fremstår med sine kunnskapsrike medarbeidere kombinert med en flat organisasjon som en spennende arbeidsplass med et arbeidsmiljø som tiltrekker meg, fremholder han.

Overgangen fra trønderen Ulseth til det opprinnelig Trondheimsbaserte Faveo betyr ikke at sivilingeniøren skal flytte ”hjem”. Familien har slått seg til ro og trives i hovedstaden, og Ulseth vil være tilknyttet Faveos Oslo-kontor.

Ulseth er sivilingeniør fra NTNU bygg og anlegg. Etter studiene var han vitenskapelig assistent med prosjektstyring som fag. Deretter var han 10 år i Veidekke hvor han arbeidet både med anlegg og bygg samt IT. I sin Veidekke-periode tok han også en MBA innen industri og teknologi.

Neste stopp var konsulentselskapet Oda hvor han ett års tid drev med organisasjonsutvikling og strategirådgivning.

I 2003 var han tilbake i entreprenørbransjen som teknisk direktør i Skanska. Her etablerte han og bygde opp Skanska Teknikk som han ledet frem til 2008. Frem til i sommer satt han i Skanskas ledergruppe med tittel konserndirektør.

I forbindelse med omorganisering da Skanska-sjef Petter Eiken sluttet, gikk Ulseth over i stilling som prosjektutviklingsdirektør og ledet blant annet arbeidet i Powerhouse-alliansen. Her deltar Skanska sammen med Hydro, Snøhetta, Entra og miljøorganisasjonen Zero.

– Powerhouse-alliansen har som ambisjon at det å bygge energipositive bygg skal bre seg i bransjen. Kanskje jeg kan bidra til at også Faveo engasjerer seg, kommenterer Ulseth.

Faveo er Nordens største selskap innen profesjonell uavhengig prosjektledelse. Selskapet tilbyr prosjektledelse, prosjektstyring og prosjektutvikling til små og store prosjekter og kan bistå kunder med gjennomføring av alle typer prosjekt- og endringsprosesser.