Ny konsernsjef på plass i Malthus

– Jeg stortrives i Malthus og konsernet har enorme muligheter, sier konsernsjef Espen Ingebretsen (39). Han forteller at de kommer til å øke satsingen på kjernevirksomheten, flyttbare bygg.

Det var 1. september at Ingebretsen overtok toppstillingen i Malthus AS etter Trond Hatlestad, som fratrådte etter nesten 16 år i selskapet.

Ny i byggenæringen
Ingebretsen er et nytt ansikt i byggenæringen, men han er på ingen måte ukjent med å lede store virksomheter. Han kom sist fra stillingen som direktør i Oceaneering med ansvar for globale operasjoner i Oceaneering International’s Deepwater Technical Solutions divisjon. Siden han begynte i Brown & Root Energy Services i 1995, har Ingebretsen hatt internasjonale stillinger i Oceaneering, BP og Shell.

– Dette er en kompetanse som blir viktig for Malthus sin vekst fremover, både i Norge og internasjonalt, sier styreleder i Malthus, Terje Vareberg.

– Etter 18 år innen olje og gass følte jeg tiden var moden for å bruke min kompetanse i et annet markedsområde. Malthus er et spennende selskap med formidable muligheter, mener Ingebretsen.

Omstrukturering
Konsernet har vært gjennom en omstrukturering den senere tiden. I sommer solgte de Lift og Maskin-delen til Brubakken AS.

– Dette ble gjort før jeg kom inn i selskapet, men det er ikke tvil om at vi nå vil dreie fokus enda mer mot flyttbare bygg, altså moduler, som også i dag utgjør den klart største delen av virksomheten vår, sier Ingebretsen.

Her har konsernet langsiktige perspektiver, og de ser også på nye markedsmuligheter i og utenfor Norge. I løpet av den siste tiden har de blant annet levert en rekke boligrigger, Hotel Camps, hotell, sykehjem, studentboliger, barnehager og skoler som modulbygg.

– Vi leverer både til offentlige og private byggherrer, og vi har også en relativt stor utenlandsomsetning innen dette området, legger Ingebretsen til.

Han sier også det har vært en betydelig utvikling innen dette området.

– Et modulbygg i dag har helt andre kvaliteter enn for kun få år siden, mener han.

– Det er også et stort potensial for en videre utvikling av modulene. Jeg ønsker å kultivere ny innovasjon i forhold til modulbygg og hvordan vi kan utvikle dette konseptet, blant annet med hensyn til opp- og nedrigging, funksjonalitet, estetikk etc. Målet er helt klart en videre kraftig vekst innen dette området, avslutter han.

Malthus vil omsette for noe i underkant av 1 milliard kroner i 2012.