Ringeriksbanen - en somlesak

Ringeriksbanen som ble vedtatt av Stortinget for 20 år siden, er fortsatt ikke bygget. Et slikt prosjekt vil korte ned reisetiden mellom Bergen og Oslo med en time. Det er TV2 som denne gang tar opp denne meget betente saken.

I 1992 vedtok Stortinget å bygge Ringeriksbanen, noe som skulle korte ned reisetiden mellom Oslo og Bergen med nesten en time. Nå bruker Bergensbanen faktisk lengre tid enn i 1975!

De siste 30 årene har passasjerene flyktet fra det miljøvennlige transportmiddelet. Syv av ti passasjer mellom landets to største byer velger fly, som er både billigere og langt raskere.

Hovedårsaken til at det tar nesten syv timer med tog på strekningen mellom Bergen til Oslo er den lange omveien via Drammen. Med Ringeriksbanen vil reisetiden gå ned med nesten en time.

Politikerne er nå i ferd med å innse at noe må gjøres for at Bergensbanen ikke bare skal være en turistbane.

Høyre mener at det er mulig å slå to fluer i en smekk.

– Jeg ønsker at Ringeriksbanen skal realiseres også som en del av denne nær-Oslo-strukturen. Det vil realisere et helt nytt bo- og arbeidsmarkedstilknytning der. I tillegg vil det korte Bergensbanen inn, sier Erna Solberg til TV2.

I fjor tok bare 244.000 tog mellom Oslo og Bergen, mens nesten 1,7 millioner nordmenn reiste med fly på samme strekning.

Les mer på tv2.no:

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/ringeriksbanen-ble-vedtatt-for-20-aar-siden-er-fortsatt-ikke-bygget-3943069.html