Hva skjer med Oslo Vei-prosjektene?

Oslo vei hadde en rekke store både nybyggingsprosjekter og veivedlikeholdskontrakter da bedriften begjærte oppbud fredag. Nå jobber bobestyrer Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale sammen med de berørte parter for å unngå at det blir stans i arbeidet.

Allerede sent fredag kveld fikk bygg.no varsler fra Nils-Erik Boksrud i Statens vegvesen at nye aktører var engasjert for bl a å ta på seg snøbrøyting i Akershus.

TF-Anlegg fikk allerede fredag kveld et kortsiktig oppdrag med å brøyte og strø vegnettet i Romerike vest gjennom helga og noen dager inn i neste uke. Formelt fikk de oppdraget litt etter kl. 22 fredag kveld. De var i aksjon på vegen før midnatt (fredag/lørdag). Denne løsningen er valgt i forståelse med oppnevnt bobestyrer.

Oslo Vei har hatt ansvaret for drift og vedlikehold på riks- og fylkesveiene i vestre del av Romerike (Nittedal, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal), samt deler av kommunene som ligger vest for Gamle Trondheimsvei og nordre del av Eidsvoll, inkl. FV 181

Oslo kommune har gjennom hele helgen jobbet for å finne løsninger også i hovedstaden. Det er meldt om fare for betydelig snøvær i neste uke, og det ville bli en katastrofe for byen dersom gatene ikke blir brøytet. Det er Bymiljøetaten som har ansvaret for å hindre kaos.

- Vi jobber med å sikre at de viktigste tjenestene vil bli utført. Vi kommer til å benytte oss både av andre private aktører og underleverandører til Oslo Vei som har sagt seg villige til å hjelpe oss, sier avdelingsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen, til Nettavisen.

Oslo Vei har selv leid inn flere firmaer til å brøyte snøen her, og Bymiljøetaten inngår på kort sikt avtaler med de samme underleverandørene. Hun sier at brøyting, strøing, vedlikehold og utrykning ser ut til å bli ivaretatt.

- Det er for tidlig å si hvilke ekstrakostnader det vil medføre for kommunen, sier Davidsen.

Oslo Vei hadde ansvaret for veivedlikehold i store deler av Oslo og Akershus, inkludert snøbrøyting. Ellers har entreprenørselskapet gående større anleggsarbeider flere steder i Oslo, bl a er fortsatt deler av Bogstadveien og Torggata i Oslo gravet opp. Det var også arbeid i gang i Vogts gate på Torshov.

Uansett må man sikre de anleggsarbeidene som pågår, men det må være i alles interesse at disse prosjektene også blir ferdigstilt innen rimelig tid. Men konkursen i Oslo Vei vil selvsagt gjøre at disse prosjektene blir dyrere.

Oslo Vei var i full gang med å avslutte å utskiftingen av trikkeskinner, strømkabler og rør fra krysset med Parkveien og Holtegata. Dette skulle ha vært ferdig 1. november. Del to er å grave opp fra Holtegata til Sorgenfrigata, sier kommunalråd Olav Elvestuen til NRK.

Torggata skal etter planen oppgraderes med granittheller på fortau og mørkgrå smågatestein i kjøretraseene. En total ombygging hvor Bymiljøetaten varsler om «støyende og plasskrevende aktiviteter». Hvem som skal avslutte prosjektene og når er uvisst.

Undersøkelser starter