Oslo Vei konkurs

Byrådet i Oslo blir ikke med på en ny redningspakke til Oslo Vei, og selskapet ender dermed i skifteretten. Nesten 300 mister jobben.

Fredag morgen sa næringsbyråd nei til å spytte inn 103 millioner kroner i selskapet. Dette var den summen styret i selskapet anbefalte kommunen å gi inn med.

‐ Behandlingen av situasjonen i Oslo Vei har vært meget grundig og profesjonell, og skjedd i tett samspill mellom eier og styre, sier næringsbyråd Hallstein Bjercke i Oslo kommune. Gjennomgangen avdekket en situasjon som var langt mer alvorlig enn tidligere forutsatt. I notat av 26.november 2012, informerte styret eier om at selskapet var kommet i en så vanskelig økonomisk situasjon at styret hadde handlingsplikt etter aksjelovens § 3‐5 jf. 3‐4. Bakgrunnen for den svake resultatutviklingen var effekten av omleggingen av driften på Huken pukkverk i kombinasjon med svake resultater i flere av selskapets forretningsområder.

‐ Jeg er lei meg for at det ikke har vært mulig å finne en løsning som kunne sikre arbeidsplassen til selskapets nesten 300 medarbeidere, og å måtte gi en slik melding kort før jul. Selskapets økonomiske stilling er imidlertid slik at egenkapitalsituasjon og likviditet utløser handlingsplikt etter aksjeloven. Dessverre med den konsekvens at styret må begjære selskapet tatt under konkursbehandling, sier styreleder Kyrre Olaf Johansen.

På styremøte 28.november ble det konkludert med å anbefale en løsning for videre drift. Løsningsforslaget medførte at Huken pukkverk ble nedlagt innen utgangen av 2014, en betydelig spissing av virksomheten med nedsalg av selskaper og aktiviteter utenfor kjerneområdet samt en betydelig forretningsmessig omstilling. Styret vedtok på dette grunnlag å anbefale eier å tilføre selskapet 103 millioner kroner i ny egenkapital, men samtidig gjorde styret eier oppmerksom på at kapitaltilførselen innebar en fremtidig risiko. Styret forutsatte videre at eier dekket merkostnadene ved stenging Huken pukkverk anslått til 40 millioner kroner.

Generalforsamling vedtok 7.desember 2012 ikke å følge styrets anbefaling. Styret har derfor på styremøte 7.desember 2012 vedtatt å melde oppbud samme dag.

Selskapet omsatte for 692 millioner kroner i 2011.