Oslo Vei konkurstruet

Oslo Vei AS står i fare for å gå konkurs. I en ekstraordinær generalforsamling fredag blir det avgjort om selskapet skal drives videre.

Det ble tidligere i høst klart at Oslo Vei er i alvorlige økonomiske vanskeligheter. Osloby skriver at næringsbyråd Hallstein Bjercke i et ekstraordinært møte i bystyrets samferdselskomité mandag opplyste at situasjonen er mer alvorlig enn først antatt.

Frem til oktober hadde selskapet et underskudd på 38 millioner kroner. Prognosene for 2012 antyder et underskudd på 41 millioner før skatt og nedskrivninger. Beregninger viser nedskrivingsbehov på 45 millioner kroner.

Styret anbefaler at Oslo vei selger tre datterselskaper og en tomt på Rommen, samt at selskapet restruktureres. Det vil likevel være behov for 103 millioner kroner i ny egenkapital fra Oslo kommune som eier selskapet.

Dette kommer i tillegg til at styret forutsetter at kommunen stiller med en kompenasjon på 40 millioner kroner til selskapets utgifter med å stenge Huken pukkverk.

Alternativet er ifølge avisen en styrt avvikling av selskapet. Hvis ikke Oslo Vei umiddelbart tilføres ny egenkapital, er styret forpliktet til å melde oppbud.

Hallstein Bjercke peker på flere årsaker til det økonomiske uføret. Oslo vei har opplevd svakere omsetning og lavere driftsmarginer innenfor anlegg og drift. I tillegg har de, ifølge Bjercke, gjort en rekke uheldige disposisjoner.

Les mer om saken her