Drammens Hus & Hytter vil bygge mer i Trøndelag

Den sterke utviklingen for boligbyggingen i Trøndelag kommer til å fortsette, tror bransjefolk. Nå etablerer Drammens Hus og Hytter distriktskontor i Trondheim for å møte etterspørselen.

Hittil i år har antall igangsatte boliger økt med 26 prosent i Sør-Trøndelag og 47 prosent i Nord-Trøndelag i forhold til i fjor, viser en fersk oversikt fra Prognosesenteret.

– I Sør-Trøndelag dreier det seg om 2539 boliger. Selv om man trekker fra 534 enheter som gjelder igangsettingstillatelser for studentboliger er tallet høyt. Vi tror denne trenden vil fortsette, sier Kjartan Albrigtsen, daglig leder i Drammens Hus og Hytter (DHH).

Prognosesenteret anslår at det vil bli bygges 31000 nye boliger her i landet i 2013. I nasjonalbudsjettet har Regjeringen lagt til grunn at antallet blir 30500.

– Spådommene er nokså sammenfallende. Hovedpoenget er at taktskiftet vi har sett i boligbyggingen i 2012 fortsetter også neste år, sier Albrigtsen.

Tror på Trøndelag
I 2011 ble det bygget i underkant av 28 000 nye boliger i Norge. Hittil i år er byggingen opp omlag 10 prosent. For å møte etterspørselen fra en økende befolkning er det anslått at byggingen må ytterligere opp, til mellom 35 000 og 40 000 nye boliger årlig.

Albrigtsen er sikker på at Trøndelag vil få sin naturlige andel av veksten, og antakelig mer til. Derfor etablerer Drammens Hus og Hytter distriktskontor, trolig med beliggenhet i Trondheim.

– Vi har allerede en betydelig etterspørsel fra Trøndelag. Det viser seg at vår måte å bygge på og modellene vi tilbyr harmonerer godt med ønskene i området. Derfor tror vi det er en fordel både for trønderne og oss at vi nå blir fysisk tilstede med et eget kontor.

DHH er nå på aktiv leting etter en egnet, lokal samarbeidspartner som kan representere firmaet som forhandler.

– Det må være en som allerede er etablert som utøvende i byggebransjen, har et solid nettverk, godt omdømme og sentral godkjenning som utførende og ansvarlig søker, sier Kjartan Albrigtsen.

Stor byggeinteresse
Besøkstallene på firmaets egne hjemmesider bekrefter at trøndernes interesse for hus og hytter fra DHH er betydelig.

– Folk fra både Sør- og Nord-Trøndelag er overrepresentert blant brukerne våre. Når vi fordeler de besøkende på nettsidene etter fylkestilhørighet er Sør-Trøndelag nummer fem på listen. Denne statistikken er en del av beslutningsgrunnlaget når vi nå velger å etablere oss her.

DHH leverer hus, hytter og anneks i hele Norge, og har tradisjoner tilbake til 1967. Firmaet har i dag seks forhandlerkontorer i tillegg til hovedkontoret i Drammen, og permanent hytteutstilling på Lierstranda.

Omsetningen har økt sterkt det siste året, og ordreinngangen tyder på at dette fortsetter. I år kommer DHH til å levere hus og hytter for omlag 50 millioner kroner. Bestillingene for 2013 antyder en vekst til anslagsvis 60 millioner.