Folkehelseinstituttet ett steg videre

Den planlagte utvidelsen og oppgraderingen av Nasjonalt folkehelseinstitutt på Lindern i Oslo er kommet ett steg videre.

Etter møtet i Helse- og omsorgsdepartementet har prosjektledelsen i Statsbygg fått klarsignal til å jobbe videre med planene.

Målet med prosjektet er å samlokalisere hele Folkehelseinstituttet, som i dag er spredd rundt i byen. I tillegg er det et stort behov for å oppgradere mye av bygningsmassen, som er gammel og uhensiktsmessig. Instituttet har også hatt en sterk vekst i arbeidsoppgaver de siste årene.

Nytt byrom
Det skal ikke bare oppføres nye bygninger, det blir også etablert en gjennomgående park, eller allmenning, med gress, planter og benker. På den måten vil prosjektet gi noe tilbake til bydelen i et område som tidligere har vært lukket for publikum.

- Vi ser for oss at den nye plassen vil bli mye brukt av folk som bor i området, sier prosjektleder Arnstein Fiskum i Statsbygg. – En blanding av gamle vernede bygg og nye moderne vil skape en fin ramme rundt plassen.

Mindre volum
Statsbygg har en god dialog med Plan- og bygningsetaten for å imøtekomme kravet om mindre volum på de nye bygningene, slik at de vil samsvare med dagens regulering av området. Det vil si et volum på rundt 36 000 kvadratmeter over bakkenivå og høyder blir på maks 34 meter.

Det var RATIO Arkitekter AS, COWI og 4B Arkitekter AS som vant oppdraget med å prosjektere planene for det nye Folkehelseinstituttet. Prosjektet omfatter riving av om lag 18.000 kvadratmeter bygningsmasse i tillegg til nybygg på 42.000 kvadratmeter. Om lag 7000 kvadratmeter vernede bygg skal rehabiliteres.