Makan til tøv?

Stadig vekk leser vi aviser og på nettsteder saker vi tror ikke er sanne. Ofte dreier seg om regulerings- og utbyggingssaker hvor et eller annet byråkratmenneske kommer med innsigelser. Nylig hadde Sandefjords Blads nettsted en slik sak.

Biltema må flytte noen hundre meter vestover fra industri- og forretningsområdet på Pindsle. De må flytte til et nytt eksisterende bygg på grunn av at Rema-bygget hvor de på holder til skal utvides. Rema skal ha større butikk. Men å flytte over til et nytt bygg i samme området er ikke en enkel sak for byråkratene hos fylkesmannen som mener at Pindsle er allerede brukt opp. Utvidelse av handelen vil være brudd på kommuneplanen, opplyses det.

Hvis Biltema etablerer seg i Nygårdsveien 88, samtidig som Rema 1000 øker sitt forretningsareal, vil det totale handelsarealet på Pindsle øke med 2 700 kvadratmeter.

En slik økning vil etter Fylkesmannens mening være uheldig for handelen i Sandefjord sentrum, og uheldig fordi bilbruken og dermed forurensningen vil øke. Det vil også være uheldig for utviklingen av andre handelssentra utenfor sentrum, som for eksempel Fokserød og Hasle, heter det i uttalelsen fra Fylkesmannen.
Hvis kommunen gir dispensasjon for bruksendring av lokalene i Nygårdsveien 88 til detaljhandel, vil Fylkesmannen påklage vedtaket.

Også Statens vegvesen har innsigelser mot Biltemas flytteplaner. Veivesenet slutter seg til Fylkesmannens mening om saken, og tilføyer at krysset Nygårdsveien/Raveien ikke er trafikksikkert selv om det er blitt utbedret.

Vi forstår selvsagt bekymringene fylkesmannen har for sentrum – og vi forstår at vegvesenet kan ha innvendinger. Men for oss synes dette likevel å være et nytt håpløst byråkratisk utspill.

http://www.sb.no/nyheter/hit-far-ikke-biltema-lov-til-a-flytte-1.7672132