Brannvesenet fant 44 senger i hus med polske arbeidere

23 polske arbeidere som sover på skift ble tirsdag kveld beordret ut av en brannfarlig bolig i Figgjo i Rogaland. Brannvesenet avdekket 44 senger fra kjeller til loft i boligen.

Brannmannskapene fant 44 senger fordelt på fire etasjer i bolighuset. Men ikke alle sengene var i bruk.

– 23 personer bor i huset. De sover på skift, forteller huseier Zbigniew Balkota til Stavanger Aftenblad.

Han driver firmaet ZB Bygg Tjenester AS, der mennene arbeider.

Varabrannsjef Ståle Fjellberg besluttet å stenge huset etter en inspeksjon i forbindelse med en bekymringsmelding. Huset er for farlig å bo i, og brannsikkerheten er ikke ivaretatt, forklarer han.

– Det bodde folk på rom med dårlige rømningsveier, og rommene var ulovlige slik de sto. Her var ingen røykvarslere, ikke godkjente slokkeapparat, og vi fant gass med ulovlig kobling. I tillegg fant vi mangler ved det elektriske anlegget. Av hensyn til personsikkerheten måtte vi stenge huset, sier Fjellberg.

Balkota var tirsdag kveld i gang med å innlosjere de 23 polakkene på hotell. Han vil ikke kommentere saken ytterligere og var mest opptatt av at arbeiderne mister et par timers nattesøvn.

– Jeg tenker på folkene mine. De har nå et problem. De er trøtte og det vil nå ta minst to timer før de kan gå til sengs, sier Balkota.

Arbeidstilsynet deltok på inspeksjonen sammen med brannmannskapene, og skal vurdere saken videre.