Nedgang i nybilsalget

Nybilsalget falt 3 prosent fra november i fjor til november i år, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Hybridbilsalget er i vekst mens dieseldrevne biler går motsatt vei.

I november i år ble det registrert 11.986 nye personbiler. Det er 371 færre biler enn i november i fjor. Hittil i år er det registrert 128.598 nye personbiler, en oppgang på 1,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Statistikken fra OFV viser videre at bruktimport av personbiler økte 15,6 prosent fra november i fjor til november i år.

Firehjulsdrift er fortsatt populært, ifølge tallene fra OFV. Tre av ti nye personbiler som ble registrert i november i år, hadde firehjulsdrift. Det er en liten oppgang fra samme måned i fjor. Hybridbilsalg er også i vekst. Selv om antall nye hybridbiler på norske veier fortsatt er lavt, har økningen fra november i fjor til november i år vært på 132,4 prosent. Det ble registrert 788 slike biler i november i år.

Salg av dieseldrevne biler går motsatt vei. I november utgjorde biler med dieselmotor 56,6 prosent av alle nye registreringer, mens andelen i november i fjor var 76,6 prosent.

Det gjennomsnittlige CO2-utslippet for alle førstegangsregistrerte nye personbiler i november var 129 gram per kilometer. Det er 2 gram per kilometer lavere enn i november i fjor.