Trio Ving: Flytter til Ski Næringspark

TrioVing og VingCard Elsafe flytter fra Moss til Ski Næringspark i 2014. Drøyt 265 ansatte skifter arbeidssted.

Flyttingen omfatter hovedkontorer samt produksjons- og monteringsvirksomhet. De to søsterbedriftene inngår i det svenskbaserte konsernet ASSA ABLOY, som er en av verdens ledende virksomheter innen låser, låsteknologi og tilhørende produkter.

– Flyttingen vil bringe oss mye tettere på kjernemarkedet vårt. En samlokalisering gjør det dessuten lettere å bygge en helhetlig bedriftskultur og betjene markedet enda mer effektivt, sier Leif Lippestad, administrerende direktør i Trioving.

Hittil har bedriften hatt avdelinger både i Moss og Oslo. Nå begynner detaljplanleggingen av det som etter planen skal bli et fornyet, moderne, samlet og slagkraftig TrioVing.

VingCard Elsafes kunder er i hovedsak hoteller og cruiseskip over hele verden.

– Den langsiktige leieavtalen vi har inngått med Høegh Eiendom sikrer oss akkurat de moderne fasilitetene vi har vært på jakt etter. Etter planen vil flyttingen til Ski Næringspark gjennomføres i første halvår 2014, sier Lars Wittemann, administrerende direktør i VingCard Elsafe.

Flytteprosessen omfatter drøyt 220 ansatte i Moss og rundt 45 ansatte i Oslo. Ingen ansatte mister jobben som følge av samlokaliseringen. TrioVings salgskontorer i Bergen og Trondheim og VingCard Elsafes avdeling for produktutvikling i Leksvik berøres ikke.

TrioVing leverer låser, låssystemer, beslag, adgangssystemer og dørautomatikk gjennom et landsdekkende forhandlernett og til profesjonelle kunder innen byggprosjektering og industri. Bedriften har totalt 176 ansatte. Omsetningen i 2011 var på om lag 450 millioner kroner. Resultat før skatt var 90 millioner. VingCard Elsafe har 124 ansatte. Omsetningen i 2011 var på 634 millioner kroner. Resultat før skatt var 98 millioner kroner.