Proffene invaderte Exporama

680 håndverkere satte sitt preg på Exporama fredag 30. november på Bygger'ns tradisjonelle proffmesse. - Det er gledelig at har fått med oss flere leverandører enn noen gang tidligere. Messas gode rykte, har spredt seg godt, sier kjededirektør Christine Holm.

Etter to år i Leto-hallen, ble årets proffmesse arrangert på Exporama på Hellerudsletta.

 - Her på Exporama har vi god plass og ser gode muligheter også videre framover, sier Holm.

Kjededirektøren kan glede seg over en solid vekst for 2012 på vegne av Bygger'n.

Vekst
- Vi skal først oppsummere de siste par månedene av året før vi går ut offisielle tall. For 2012 ligger vi an til en vekst for faste medlemmer på opp mot 8 prosent. Det har vi all grunn til å være fornøyd med, sier hun.

Bygger'n-kjedens omsetning i 2011 var rundt 3,8 milliarder kroner.

Bygger'n Gran forlater kjeden i 2013, men Holm avslører at det er flere nye medlemmer på gang.

- Vi går ikke ut med navn før kontrakter er underskrevet, sier hun.

HIBA-HUS ut i Norge
Selv satset Bygger'n tungt på sin egen husprodusent HIBA-HUS på proffmessa. Christine Holm har også gått inn i sjefsstolen for boligprodusenten i tillegg til å være Bygger'ns kjededirektør.

HIBA-HUS er som Bygger'n eid av E.A Smith og boligene blir i hovedsak levert av Bygger'n kjedens medlemmer og byggmesterkunder.

- Proffmessa er en viktig dag for HIBA-HUS. Vi har en ambisjon om å få HIBA-HUS ut til større deler av Norge og ønsker å dra synergier ut av Bygger'n-familien. Vi opplever at mange kunder viser interesse, men at vi dessverre ikke har kunnet levere i alle områder. Her ser vi nå nye muligheter gjennom Bygger'n-medlemmene, sier hun.

HIBA-HUS har i dag 25 forhandlere.

- Vi skal bli flere i løpet av 2013, men strategien er å bygge stein på stein. Vi er opptatt av at forhandlerne vi tar inn skal levere kvalitet og produkter som kunden er fornøyd med, sier hun.

Hvordan blir en styrket satsing på HIBA-HUS tatt imot i kjeden?

- Veldig positivt. De som er forhandlere i dag ser en gevinst ved at vi blir samkjørt og får mer ut av Bygger'n-maskineriet. Flere forhandlere betyr mer kraft og vi merket at en rekke Bygger'n-medlemmer som har kjent til konseptet tidligere, har fått en ny nysgjerrighet i forhold til HIBA-HUS. Vi kommer til å tilby ulike modeller for hvordan medlemmene kan knytte seg opp til HIBA-HUS, opplyser Holm.

Hyttebygging på opptur?
Ser du noen trender som kommer til å gjøre seg gjeldene for byggevarehandelen i 2013?

- Det har vært en suksessiv utvikling i bransjen når det gjelder energieffektivitet. Det kommer vi ikke til å bli mindre opptatt av. Myndighetene har et voldsomt fokus på temaet, og selv om det tar tid å få med seg markedet, er det ingen tvil om at vi kommer til å gå mange små skritt videre denne veien de neste årene, sier hun.

Holm forteller at hyttebyggingen tar seg opp etter noen litt trege år.

- Det har nå gått flere år uten at hytteprosjekter har blitt bygd ut i stor stil. Nå ser vi har det kommer prosjekter jevnt og trutt. Det er svært positivt for Bygger'n, som har et godt fotfeste i distriktene, sier hun.

På fredagskvelden ble det festmiddag for proffer og leverandører, der Linn Skåber var konferansier med stor suksess. Prisen for beste leverandørstand ble tildelt Essve, som vant med et par stemmer foran HIBA-HUS.