Norconsult kjøper den største nordtrønderske aktøren

Norconsult overtar fra nyttår den nordtrønderske aktøren RG Prosjekt AS. Selskapet fortsetter sin virksomhet som integrert del av Norconsult.

RG-prosjekt har hovedkontor i Steinkjer og avdelingskontor i Verdal, Levanger og Stjørdal. Alle de 37 ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

RG-prosjekt er et velrenommert selskap og har drevet rådgivende virksomhet siden 1987. Firmaet er Nord-Trøndelags største rådgivende ingeniørfirma og leverer tjenester innen fagområdene prosjektadministrasjon, byggeteknikk, taksering, brannteknikk, plan, vann- og avløp, veg og miljø.

Norconsult er fra før etablert i Steinkjer med fagområdet Energi og vannkraft.

– RG-prosjekt og Norconsult har samme syn på framtiden og begge selskaper erkjenner at markedet i enda større grad framover etterspør tverrfaglighet, større innkjøpspakker og større kapasitet. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene våre kunder på en enda bedre måte, kommenterer Atle Romstad som er daglig leder i RG-prosjekt.

– Med kjøpet av RG-prosjekt forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, følger Norconsult-sjef John Nyheim opp.

Etter overtagelsen av RG-prosjekt vil Norconsult i Midt-Norge ha kontorer i Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Ulsteinvik, Stjørdal, Levanger, Verdal og Steinkjer. Norconsult vil befeste sin posisjon som et tverrfaglig ledende rådgivermiljø med til sammen mer enn 230 ansatte i denne regionen.

– Kjøpet av RG-prosjekt er en viktig byggestein når vi tar mål av oss å bygge det ledende tverrfaglige kompetansemiljøet i Midt-Norge på rådgiversiden, fremholder Nyheim og legger til:

– Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst.