Ny USA-optimisme løfter Oslo Børs

Usikkerhet rundt USA-budsjettet fortsetter å styre Oslo Børs, men torsdag råder optimismen, og hovedindeksen er opp 0,8 prosent den første halvtimen.

Det er langt mellom de røde tallene torsdag formiddag, og DNO International er det eneste selskapet på topp-ti-listen som synker, med et fall på 1,2 prosent.

Mest omsatt, og blant dem som gjør det best, er DNB, som stiger med 2 prosent. Også Hydro (+2,3 prosent) og Aker Solutions (+1,8 prosent) gjør det bedre enn den generelle markedsutviklingen. Det gjør også Rec – som ligger et stykke lenger ned på omsetningslisten – med et kurshopp på 6,5 prosent.

Frontline går mot den positive strømmen og faller 1,9 prosent på børsen torsdag formiddag etter å ha lagt fram et underskudd på 280 millioner kroner i tredje kvartal. Et annet rederi får seg derimot et løft. Utenfor hovedindeksen stiger Höegh LNG 3,4 prosent på nyheten om at selskapet har sikret seg et banklån på 250 millioner dollar.

Også oljeprisen stiger når stemningen i USA er blitt mer positiv. Et fat nordsjøolje koster torsdag formiddag 109,62 dollar, mens amerikansk lettolje ligger på 86,85 dollar fatet.

Også resten av Europa har fanget opp den gode stemningen i USA og stigning på de asiatiske børsene. De viktigste indeksene i London, Paris og Frankfurt stiger med mellom 0,3 og 0,6 prosent.