Arnstad åpner E6 på Stjørdal

E6 mellom Værnes og Havnekrysset med tilknytning til E14 blir offisielt markert med samferdselsminister Marit Arnstad i spissen fredag 30. november.

Med firefelts veg og nye gang- og sykkelveger kommer trafikantene seg tryggere og raskere fram.

Statens vegvesen inviterer publikum til å være med på denne markeringen i forbindelse med E6-utbyggingen på Stjørdal. Dette skjer i Halsøenkrysset der E14 møter E6 fredag 30. november kl. 1230, melder vegvesen.no.

E14 mellom brannstasjonen og Halsøenkrysset er oppgradert til firefeltsveg. Innherredsvegen er ført inn på E14 i ny rundkjøring etter at den har vært stengt et halvt år. Det vil bedre trafikkflyten i Stjørdal sentrum. Ny jernbanebru er på plass, og et er bygd nye gang- og sykkelveger med ny bru.

- Arbeidet har pågått i godt over et år, og det har vært en utfordrende arbeidsplass med mye trafikk og mange sikkerhetshensyn å ta, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen.

– Vi er godt fornøyd med at det ikke har skjedd ulykker i anleggsperioden, fortsetter han.

Felles markering for flere etapper
Ny E6 er bygd og tatt i bruk etappevis siden arbeidet startet i Havnekrysset i 2008. Dette er en felles markering for det som er gjort fram til i dag. I tillegg til egne oppgaver har Statens vegvesen på oppdrag fra andre utført bygging av tilstøtende prosjekter. Det har vært et utstrakt samarbeid med Stjørdal kommune, Avinor og Jernbaneverket og det har resultert i gode, framtidsrettede løsninger. Blant annet er det gjort klart for dobbelspor på den nye jernbanebrua.

Framdrift og budsjetter er holdt i henhold til beregningene fra 2008. Det er brukt 550 mill på det som er ferdig. I tillegg er det brukt ca 120 mill på Ringveg Nord. Totalt er Stjørdalsparsellen beregnet til 850 mill kroner og 80% av dette er bompengefinansiert.

Dette er bygd hittil:
Havnekrysset oppstart 2008
Forberedende arbeid med flytting av strandsone, vann og kloakk
Nytt løp av Værnestunnelen
Tangtunnelen 350 m betongtunnel og Havnekrysse
tE6 mellom tunnelene
Ny port til Stjørdal med ny jernbanebru over E14

E6 Havnekrysset-Kvithammar er under arbeid og er planlagt åpnet høsten 2013.

På oppdrag fra Stjørdal kommune har Statens vegvesen bygd Ringveg Nord fra Stokkan til Innherredsveien som ble åpnet des 2011. Oppstart for Ringveg Nord fra Innherredsveien til Havnekrysset er planlagt i juni 2013 og åpnes sommer 2014.