En miljøskole blir til på Bjørnsletta

Undervisningsbygg er i full gang med arbeidet der en ny 1.-10. skole skal reises ved Bjørnsletta på Ullern i Oslo.

Det nye skolebygget vil bli på 10.000 kvadratmeter, og Undervisningsbygg har inngått en entreprenørkontrakt på 270 millioner kroner med Veidekke Entreprenør. Skolen skal bygges som passivhus og er et forbildeprosjekt i FutureBuilt.

Den gamle skolen er nå revet, tomten er klargjort og grunnarbeidet pågår for fullt for å få bygget klart til skolestart 2014. Den totale kapasiteten vil være på 792 elever.

Skolebygget er valgt ut som forbildeprosjekt i FutureBuilt- programmet, som har som formål å fremme klimaeffektiv arkitektur og byutvikling. Innenfor dagens byggeskikk innebærer dette de strengeste krav til energieffektivitet, materialbruk og til utforming av gode detaljløsninger.

- Skolen organiseres med en grunnetasje og med tre mindre bygninger over. Bygningene er planlagt slik at de passer inn i både naturen og småhusbebyggelsen ved skolens område. Vi skal også bygge en underjordisk flerbrukshall ved tomtens hovedinngang. Dette blir et topp moderne og flott skoleanlegg som elevene kan glede seg til, forteller Karl Jon Sørli, prosjektleder i Undervisningsbygg.