Ikke nytt selskap etter Teknobygg-konkurs

Forsøket på å etablerte et nytt selskap for å videreføre prosjektene etter konkursen i Teknobygg Entreprenør førte ikke frem.

Onsdag sa konsernsjef i Majateknobygg, Jan Erik Steen til adressa.no, at det var dannet et nytt selskap som skulle videreføre prosjektene etter konkursen i Teknobygg Entreprenør.

Fredag ettermiddag sier Steen i en melding at dette likevel ikke blir noe av. Han legger skylda på at underleverandørene var for kravstore.

– Kravet fra dem var at alle tap skulle dekkes for å gå videre. Det sier seg selv at det går ikke å drive lønnsom virksomhet med å betale dobbelt. Hadde innstillingen vært en annen, kunne vi ha fått det til, sier Steen til adressa.no.

– Arbeidsplassene som tidligere denne uka så ut til å være sikret settes nå i spill. Boet vil heller ikke bli tilført midler fordi kontraktene ferdigstilles. Det går igjen ut over dekningen til underentreprenørene, sier han videre.

– Enkelt sagt kan man si at det likevel ikke blir noe nytt firma som viderefører konkursselskapets prosjekter. Kreditorene, som i stor grad er underleverandører, vil få redusert muligheten til delvis å få dekt sine krav i boet. Alle som skal oppføre byggene står nå uten en entreprenør, sier bostyrer Terje Bjørndahl til avisen.