Erna Solberg besøkte Isola

Erna Solberg og stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen besøkte Isola torsdag.

Fokus var på innovasjon innenfor fuktproblemløsning ,energi og klima, samt på effektivitet for å videreutvikle industriell produksjon i Norge.

Isola er store innenfor fuktbeskyttelse tilpasset norsk klima og byggeskikk. Fukt er en av byggenæringens største utfordringer, og politikerne er derfor opptatt av å sikre bedre inneklima i private og offentlige bygg. Isola satser på innovasjon og produktutvikling i samarbeid med bl.a. SINTEF Byggforsk som bidrar til å løse disse oppgavene. Erna Solberg ble videre orientert om nye innovasjonsmuligheter innenfor energi og klima.

- Isola har de senere år investert betydelig i nye maskiner for å gjøre produksjon av tak og veggprodukt mer rasjonell. Dessuten har selskapet bygget et helautomatisk høystablingslager. Begge initiativ sikrer Isolas konkurranseevne som enste gjenværende norsk produsent, og har også skapt plattform for øket eksport, sier adm dir. Bjørnar Gulliksen i Isola.

Erna Solberg viste stor interesse for hvordan Isola arbeider for å løse viktige samfunnsoppgaver innenfor fuktproblemløsning til tørre og sunne hus. Hun uttalte at Isola er et eksempel på hvor viktig innovasjon er for at norsk industri sikrer sin konkurransekraft inn i fremtiden.