Disse prosjektene fikk Veidekkes betongpris

Hardangerbrua, Rudshøgda og Rendalen kraftverk ble hedret av Veidekke.

Det var knyttet stor spenning til hvem som stakk av med Årets Betongpris i Veidekke på den årlige Betongkonferansen på Lillestrøm torsdag. Etter en kort innledning fra konsernsjef Terje R. Venold ble prisen gitt til tre prosjekter som representerer hver sin del innen betongfaget.

Mot slutten av den årlige Betongkonferansen i Veidekke skulle Årets Betongpris deles ut, og med hele elleve nominasjoner som sto sterkt fikk juryen en vanskelig oppgave å velge ut kun én.

Løsningen ble å dele ut prisen til tre prosjekter som hver representerer forskjellige deler av betongfaget. Konsernsjef Terje R. Venold holdt først et innlegg om hvor viktig betong er for Veidekke, før han siterte juryens begrunnelse for avgjørelsen.

- Det har ikke vært en enkel oppgave for juryen å kåre en vinner. De har derfor besluttet å dele prisen mellom tre prosjekter: Hardangerbrua, Rendalen kraftverk og Rudshøgda, sa Venold ifølge en pressemelding.

Juryens begrunnelser
Ei bru, et kraftverk og et næringsbygg. Tre forskjellige felt innen betongfaget, og tre representanter for hva Veidekke kan gjøre med betong. Juryens begrunnelse er som følger:

- Hardangerbrua er allerede et flott landemerke, og blir en av verdens lengste hengebruer når den står ferdig. Her har det blitt benyttet betong med lavvarme-egenskaper, og er Veidekkes første store prosjekt med denne typen betong, heter det i juryens begrunnelse.

- Veidekke Indre Østlands nye hovedkontor på Rudshøgda speiler dette distriktets kjernekompetanse: betongarbeider av høyeste klasse. Det er også innlandets første nyoppførte næringsbygg som oppnår energiklasse A. Kraftverket i Rendalen er en representant for imponerende betongarbeider som de færreste av oss noen gang får se.

Prosjektet har løst komplekse betongarbeider under meget vanskelige byggeforhold i dårlig fjell med et solid blikk på helse, arbeidsmiljø og sikkerhet og kvalitet på betongarbeidene, heter det videre i begrunnelsen fra juryen.

Stort faglig utbytte
Årets Betongkonferanse på Lillestrøm ble en faglig og sosial suksess, og for første gang ble det arrangert en paneldebatt om erfaringer og veien videre for betongfaget i Veidekke. Det handlet om konkrete utfordringer man møter underveis i arbeidet, og Veidekkes styrke som en multilokal aktør med over 700 prosjekter i Skandinavia.

- Vi har så mye samlet kompetanse i Veidekke, og vi må fortsatt utvikle oss slik at vi forblir i front innen betongfaget, sa Terje R. Venold under sitt innlegg mot slutten av dagen.

Årets Betongentusiast er også en viktig pris på konferansen. I år gikk den til driftsleder Stig Storø og forskalingssnekker Svein Minge som har bidratt med sin kompetanse og engasjement for betong.

Les mer om de tre vinnerprosjektene her:

Hardangerbrua

Rendalen kraftverk

Rudshøgda