Gullfeiselen til Statens vegvesen for tunnelskolen

Terje Moe Gustavsen mottok torsdag kveld NFFs Gullfeisel på vegne av Statens vegvesen for arbeidet med tunnelskolen.

Statens vegvesen fikk prisen for hvordan de i etterkant av Hanekleivulykken har håndtert og tatt tak i mulighetene for forbedring av rutiner og organisering i forbindelse med tunneldriving.

- Dette var en utvikling som måtte gjøre noe med, og det var bransjen enig om. Med dette som utgangspunkt inviterte Statens vegvesen til et bransjesamarbeid med tanke på å komme frem til en felles strategi og prosedyrer knyttet til tunnelbygging, basert på den norske byggemetoden hvor berget benyttes som bygge- og konstruksjonsmateriale. Resultatet av dette bransjesamarbeidet er nå innarbeidet gjennom nye prosedyrer, krav og forutsetninger i Statens vegvesen sine tunnelkontrakter, sa NFF-formann Jan Kristiansen i forbindelse med prisutdelingen.

- Som en følge av dette etablerte Statens vegvesen et eget tunnelstudium, åpent for hele bransjen. Tunnelstudiet (tidligere Tunnelskolen) skal bidra til økt samhandling mellom ulike tunnelfagmiljøer for å få felles forståelse for tunnelfaget, tverrfaglig tenkning og å styrke kvaliteten i alle faser av et tunnelprosjekt. Dette er noe som hele bransjen har fordeler av nå i dag, fortsatte Kristiansen.

- NFFs styre har med dette som bakgrunn kommet frem til at Gullfeiselen for 2012 tildeles Statens vegvesen for et godt initiativ og den betydelige innsats som er nedlagt på dette området i samarbeid med bransjens øvrige aktører. NFF vektlegger spesielt opprettelsen av Tunnelskolen som et viktig og målrettet tiltak for å heve kompetansen innen tunnelfaget for hele bransjen.