Ruth Gunlaug Haug nytt æresmedlem i NFF

Torsdag kveld ble Ruth Gunlaug Haug tildelt æresmedlemskap i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF). Hun er foreningens yngste og første kvinnelige æresmedlem.

- NFFs styre har i det vi står på terskelen til å innlede vårt jubileumsår besluttet å avlive myten om at man må nærme seg pensjonistenes rekker før man blir funnet verdig til å utnevnes til æresmedlem i NFF. Vi vet og ønsker at Ruth fortsatt skal bidra, uttalte Kristiansen fra talerstolen.

Ruth Gunlaug Haug gikk ut fra NTH i 1987 og har vært medlem i NFF siden 1989. Hun har gjennom hele sin medlemsperiode vært et særdeles aktivt medlem som siden NFFs elektroniske system ble opprettet i 1993, er registrert som arrangør, foreleser og/ eller deltaker på mer enn 60 ulike arrangementer i NFFs regi. Hun har holdt innlegg på Fjellsprengningsdagen for første gang i 1997 og har holdt flere innlegg på denne konferansen i ettertid.

- Hun har vært glødende opptatt av både rekruttering til bransjen og promotering av bransjens verdifulle bidrag som samfunnsbygger. NFFs styre vil spesielt fremheve hennes engasjement, åpenhet og pågangsmot i dette arbeidet, sa Kristiansen.

I 2001 ble det opprettet en egen komité direkte underlagt styret i NFF som skulle jobbe med informasjon og samfunnskontakt. Denne komitéen ble ledet av Haug frem til 2007 da steget opp til ledervervet i NFFs styre stod for tur.

- Tradisjonen tro ble dette vervet ivaretatt på en fortreffelig måte med et stort og glødende engasjement i to år. Hun har gjennom hele sin aktive periode på ni år i NFFs styre vært en utmerket ambassadør for foreningen og bransjen, både i Norge og i ulike sammenhenger internasjonalt, uttalte Kristiansen.

Haughar gjennom flere år vært genuint opptatt av helhetstankegangen knyttet til tunnelbygging og har ved flere anledninger uttalt at dette handler om noe langt mer enn snorklipping.

Hun har vært opptatt av at NFF skal være den naturlige arenaen for en samlet bransje, både for erfarings- og kunnskapsutveksling og for alliansebygging og gjennom dette sikre ivaretakelse av helheten. Videre at bransjen gjennom NFF og NTN (Norwegian Tunnelling Network) samlet kan promotere sin erfaring og kompetanse utenlands.

- Jeg er helt sikker på at årets æresmedlem gleder seg stort over den store oppslutningen om årets arrangement med over 800 deltakere, sa Kristiansen.

- Parallelt med perioden som leder av NFFs styre, ble det besluttet i Vegdirektoratet å styrke tunnelutdannelsen i Norge ved opprettelse av en egen skole. Haug, som da gikk inn som primus motor for den praktiske gjennomføringen av denne skolen, bidro selv aktivt med å dele sin lange og mangfoldige erfaring med tre kull tunnelskole-elever. I tillegg brukte hun sitt omfattende kontaktnett i bransjen til å få inn et bredt og svært variert spekter av forelesere.

- Da Haug var litt deppet over å "måtte" gå ut av NFFs styre etter ni år, svarte Frode Nilsen at "du har jo en viss restverdi ennå", noe hele NFFs styre og ganske sikkert menge med oss kan slutte oss helhjertet til, sa Kristiansen fra talerstolen.