Utsetter behandlingen av Munch-museum

Byrådet i Oslo kommer ikke i mål med å legge fram saken om det nye Munch-museet på sitt møte 12. desember.

– Vi er helt i sluttfasen, så saken kommer opp rett før eller rett etter jul. Jeg er mest opptatt av at vi skal få en løsning som er faglig god og at vi kan gjennomføre den til riktig tid og riktig pris, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), til NTB etter onsdagens bystyremøte.

Hans avdeling fikk den siste kvalitetssikringen for litt over en uke siden. Rådgivningsfirmaet OPAK fikk først oppdraget med å gjennomføre utredningen, men ifølge kommunens investeringsregler skal også slike utredninger kvalitetssikres av et annet eksternt rådgivningsbyrå.

Denne rapporten samsvarer på alle de vesentlige forhold som gjelder kalkyler, besøkstall, nedetid og fremdrift, skriver kommunen på sin hjemmeside.

– Vi fikk den for litt over en uke siden. Nå jobber vi med å sette dette sammen til en sak og ser at vi trenger noen flere dager. Nå har vi heller gjort det litt grundig den første gangen så slipper vi å innhente svar på nytt, sier Bjercke.

Kulturbyråden sier at det som har vært viktigst for ham i år er å gi byrådet den kunnskapen de trenger.

– Alle partiene har sine preferanser, også mitt, men nå tror jeg det er viktig at vi viser kompromissvilje på alle sider og at vi legger kunnskapen til grunn, sier Hallstein Bjercke.