Stor dag for fjellsprengerne

Årets Fjellsprengningskonferanse ble innledet med den tradisjonelle frokosten torsdag morgen. Det gledelige denne gang er at det møtte mange unge mennesker til denne frokosten. I de senere årene har den faste gjengen som går der blitt eldre og eldre og gråere og gråere i håret.

Lederen i NFF – Jan Kristiansen – holdt tradisjonen da han holdt åpningstalen på frokosten. Han innledet med å presentere tunnelstatistikken som denne gang har en historisk rekord. Det blir også flere aktører i bransjen. Nå er det 18 aktører som driver tunnel i Norge. I fjor var det 17. Mange utenlandske aktører er kommet til de siste årene.

NFF – Norsk forening for fjellsprengningsteknikk skal feire 50-års jubileum neste år – og det kommer til å bli litt av en feiring.

Aktørene i bransjen opplever nå en høykonjunktur – og alle piler peker oppover. Det skjer nå store investeringer i samferdsel og industri – og det gledelig er at det nå også skjer en opptrapping også på kraftverksiden. Det er nå mange store anleggsprosjekter på kraftverk og flere vil komme.

For første gang på 20 år blir det også satset på TBM – tunnelboremaskiner.

Byggeindustrien er sterkt representert på Fjellsprengningskonferansen – og vi vil fortløpende legge ut artikler fra konferansen på bygg.no gjennom dagen.