Fortsatt alvorlig for dumperfører

Tilstanden skal fortsatt være alvorlig for en anleggmaskinfører som havnet i elven med en dumper ved E16 på Filefjell.

Det var på anleggsområdet ved Maristova uykken skjedde. Mesta Entreprenør AS er på vegne av Statens vegvesen i gang med å utbedre E16 i dette området. Dumperen som havnet i elven tilhører underentreprenøren GFE, som arbeider for K. Aurstad på prosjektet.

Hendelsesforløpet er ennå ikke avklart, men dumperen har gått utfor en bratt skråning og havnet i elven. Førerhuset hadde vridd seg og lå på siden under vann, mens lasteplanet sto på hjulene. Bilen var uten last da ulykken skjedde.

Kolleger av mannen kom raskt til stedet og startet arbeidet med å få han ut, noe som var en vanskelig oppgave. I den frosne elven brukte de det de hadde for hånd for å bryte opp dørene.

Ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesen kom til stedet. Det vart søkt etter mannen med redningsdykkere, og rundt klokka 16 ble mannen hentet opp fra elven og fraktet med Sea King redningshelikopter til Haukeland Universitetssykehus. Her ligger han nå til overvåkning.

Alle på anlegget var onsdag kveld samlet til debriefing på prosjektkontoret på Maristova.

- Ulykken i seg selv er alvorlig og vi håper at den får en god utgang for føreren av dumperen. Slike ulykker vil alltid prege arbeidsplassen da de fleste kjenner hverandre, sier Kjartan Hove, leder for prosjektavdelingen i Statens vegvesen.