Prosjektutvikling i rekordfart

JM Norge er nå i gang med salget av boligene i Fernanda Nissens gate 5-7 (Elvelunden) i Nydalen. Fysisk oppstart i desember skjer kun få måneder etter at JM kjøpte tomten.

– Prosjektutviklingsfasen for Elvelunden ved er gjennomført i rekordfart. Prosessen så langt statuerer et godt eksempel på hvor effektivt nye boligprosjekter faktisk kan skapes, sier markedsdirektør Kjell Kvarekvål i JM Norge.

– Plan og bygningsetaten skal ha honnør for hvordan dette prosjektet er håndtert. Her har vi hatt forutsigbarhet og effektiv saksbehandling slik vi ønsker også i alle andre byggesaker. Her har Oslo kommune vist at de har hatt samme mål som oss om en rask prosess. Forutsetningene fra kommunen var gode og vi i JM har fulgt føringene fra plan og bygningsetaten og har samspilt godt med dem. Alle tidsfrister er overholdt av begge parter. Det har bidratt til så raskt som mulig å få frem attraktive boliger til interesserte kjøpere i Oslo, og det har blitt solgt et betydelig antall leiligheter på meget kort tid, sier Kvarekvål.

Tomten ble kjøpt i april og nå har de etter en kort salgsperiode solgt 63 leiligheter.

– Det raske salget av de 63 første boligene demonstrerer behovet for nye boliger. Boligkjøperne verdsetter kvaliteten i hele bomiljøet JM er med å skape i Elvelunden, med gode siktlinjer, møteplasser og åpne fasader, sier han. Prosjektet inneholder totalt 115 attraktive leiligheter. Salget er så langt jevnt fordelt på alle leilighetstypene.

JM er opptatt av forutsigbarhet og koordinerte myndighetsorganer.

- Med forutsigbarhet og koordinerte myndighetsorganer får vi bedre forutsetninger for å skape effektive utbyggingsprosesser. Det gir større utbud som igjen bidrar til å dempe prispresset i markedet, legger Kvarekvål til.

Første byggetrinn skal være ferdig i siste halvdel av 2014. Andre byggetrinn blir ferdig før sommeren i 2015. Rivingen av byggene som i dag står på tomten starter i desember.