Relanserer Treforum Rogaland

Rogaland Treforum ble på initativ fra fylkesmannen etablert i 2009, og har ambisjoner om å bli byggeindustriens fremste møteplass i Rogaland. Lite har skjedd siden da, og i forbindelse med engasjering av Olav Mellemstrand som "Tredriver" i fylket, er det nå ny kapasitet og nytt engasjement i forhold til etableringen av møteplassen i regionen.

Olav Mellemstrand jobber som forretningsutvikler i Synesvarden AS, og har vært med i etableringen av Nettverk Stavanger, ett nettverk med over 4000 medlemmer.

Få samlinger, høy kvalitet
I arbeidet med Treforum, kommer det nye styret og Mellemstrand til å tak i mange av de samme tingene som har gjort Nettverk Stavangers arrangement Mixer så populært.

- Vi må bare anerkjenne at det finnes svært mye som konkurerer om deltagernes tid, vi sier derfor at vi "bare" skal ha tre til fire årlige samlinger, men at disse samlingene skal preges av kvalitet og at hver deltager skal ha fått det utbytte en ønsker av deltagelsen, sier Mellemstrand.

Kultur for god nettverksbygging
Treforum ble stiftet for å styrke den regionale verdikjeden for byggindustrien, noe som starter ved at byggindustrien blir kjent med det lokale tilbudet. Hovedvekten av programmet omhandler derfor uformell mingling, mens en har en til to foredragsholdere som skal sørge for kompetanseheving og trekke folk til samlingene.

- For at vi skal kunne levere i henhold til mandatet vi jobber etter, og at deltakerne skal få ønsket utbytte av deltakelsen er det derfor viktig å fasilitere en gode rammer formingling. Utfordringen er at vi nordmenn generellt er dårlig nettverksbyggere, vi har en høy terskel for å presentere oss selv for ukjente, og har vi først gjort det, er vi altfor hyggelige til avslutte samtalen. Og avbryte en annen samtale, for å introdusere oss selv, er iallefall i utenkelig for flesteparten av oss. Vi som arrangør kommer derfor å stresse minglekulturen en del. Det betyr ikke at vi kommer til å blåse i noen fløyter, eller å gjøre folk ukomfortable, det betyr heller at vi fra scenen med jevne mellomrom kommer til å nevne disse tingene, slik at en blir komfortabel medintrodusere seg selv til de en ønsker å treffe iløpet av kvelden, legger Mellemstrand.

Rasmus Pollestad (Byggmester J. G. Sørensen), styreleder i Byggmestrenes service og opplæringskontor har vært med i Treforum siden starten i 2009, og har meldt seg som styrekandidat for en ny periode.

- Mitt engasjement i Treforum, handler primært om at jeg ser behovet for denne typen møteplasser i regionen. En har hektiske dager med sine oppgaver, samarbeidspartnere og leverandører en forholder seg til, og en blir litt fort sittende på sin tue i bransjen. En arena som har til hensikt å samle hele verdikjeden fra sagfører, bearbeidende industri, byggmestere, bygningsingeniører, arkitekter, utbyggere og myndigheter, kan fort føre til at jeg treffer aktører som jeg ikke visste eksisterte, og som kan gjøre min hverdag enklere. Det som kanskje er mest verdifullt for meg, utover bevisstgjøringen av hvilket tilbud som finnes i regionen, er kompetanseoverføring på tvers i bransjen, og hvordan det kan gjøre oss i Byggmester J.G. Sørensen enda bedre, sier Pollestad.

Relanseringen av Treforum vil skje Fredag 11. januar på Tou Scene. Anders Q. Nyrud fra Treteknisk kommer for å fortelle om den psykologiske effekten ved bruk av tre innendørs, mens Rune Bjerga kommer for å trene lattermusklene til forsamlingen.

Les mer om lanseringen her