NESO-prisen tildelt Bjørn Stokvik

NESO-prisen 2012 ble nylig tildelt tidligere daglig leder Bjørn Stokvik i firmaet Stokvik & Nøren AS i Svolvær.

Prisen ble overrakt av styreleder i NESO, Arild Østgård fra PEAB Bjørn Bygg.

I løpet av NESOs 26 år er denne utmerkelsen kun delt ut sju ganger tidligere.

Styret i NESO er jury og i statuttene står det at "prisen kan tildeles til en medlemsbedrift eller medarbeider som siste år eller gjennom flere år har utmerket seg positivt innenfor bygge- og anleggsbransjen med hensyn til nytenkning og utvikling".

I sin begrunnelse oppsummerer juryen slik: «Bjørn Stokvik er en hedersmann som generelt har vist et svært aktivt engasjement for bransjen og oppbyggingen av NESO og han nyter stor respekt i bransjen og i markedet. NESO-prisen, som er den høyeste bransjeutmerkelsen i landsdelen, tildeles derfor en ressursperson vi håper å fortsatt kunne dra nytte av i mange år framover».

Bjørn Stokvik har vært styreleder og styremedlem i NESO over flere år, leder av styringsgruppen for NESOs Lærlingeskole, leder av prøvenemnda for tømrerfaget i Lofoten/Vesterålen over flere år og lærer på NESOs fagbrevskurs.

Bjørn Stokvik har ledet bedriften Stokvik & Nøren AS til å bli ett av de mest veldrevne og med best renommé i byggebransjen i Nord-Norge. Firmaet er også kjent for sin høye standard på utført handverk.