EBA Asfalt og veiservice inviterer til HMS-dag

HMS-utvalget i EBA Asfalt og Veiservice står bak seminaret som avholdes i NHO-huset på Majorstua 28. november.

Arrangøren kan love et spennende program.

Arne Aaberg vil presentere resultatene fra forskningsprosjektet «Lavtemperaturasfalt» som ble gjennomført i fjor. Prosjektet viser at eksponering for asfaltrøyk reduseres med hele 70% ved bruk av lavtemperaturasfalt sammenlignet med varmasfalt. Det ble ikke påvist noen forskjell i mekanisk belastning eller kvaliteten på asfalten.

På HMS-dagen får man også presentert utfordringene med sikkerhet på vei i forbindelse med veiarbeid fra forskjellige synsvinkler. HMS-utvalget vil fokusere på Sikkerhet på Vei i 2013, og starter opp en arbeidsgruppe med representanter fra Statens vegvesen, entreprenørene, UP, NAF og Trygg Trafikk for å jobbe sammen for å lage tiltak for å forbedre sikkerheten for trafikanter og veiarbeidere.

Miljø er et stadig viktigere tema også for asfaltindustrien. I 2011 gjennomførte forurensningsmyndighetene en landsomfattende tilsynsaksjon mot asfaltverk i Norge. Både resultatene fra aksjonen blir presentert, og vi vil også ha en presentasjon av hva asfaltverkene har foretatt av forbedringstiltak siden den gangen. HMS-utvalget har dessuten utarbeidet en praktisk Miljøveilder for Asfaltverkene, som lanseres på HMS-dagen.

Her kan du melde deg på