Byggma jakter partner

Byggma-konsernet vurderer å selge inntil 49 prosent av en av de heleide seks datterselskapene. Poenget er nye muligheter og ikke mer penger i kassa.

Ifølge en børsmelding går det frem at konsernet har gitt meglerselskapet Swedbank First Securities oppgaven å sondere mulighetene for et eventuelt nedsalg.

– Vi har ikke noe konkret på gang og har ikke snakket med noen. Men vi tenker det kan ligge interessante muligheter med hensyn til distribusjon, kompetanse eller internasjonalisering. En partner kan gi en vinn-vinn-situasjon, kommenterer konsernsjef Geir Drangsland overfor Fædrelandsvennen.

Han aviser kategorisk at ideen ikke er kommet opp fordi selskapet trenger penger.

Han signaliserer videre at fremstøtet kan ende med at det ikke skjer noe som helst.

– Poenget er å informere børsen på et tidlig stadium om hva vi sysler med, fremholder han.

Byggma-ledelsen har også en tid vurdert å ta selskapet av børs. Begrunnelsen har blant annet vært store kostnader for aksjer som nærmest aldri omsettes. Nå holder selskapet på å kjøpe egne aksjer i markedet.

– Når aksjonærene kommer til oss og ønsker å selge, tilbyr vi dem 25 kroner for aksjen. Forøvrig vil det nye tilbakekjøpsprogrammet gjøre det enda mer aktuelt å vurdere en strykning fra børs. Men ingen beslutning er tatt, understreker Drangsland overfor Fædrelandsvennen.

Konsernsjef Geir Drangsland er kontrollerende eier i byggevarekonsernet Byggma ASA med hovedkontor i Vennesla utenfor Kristiansand. Konsernets seks heleide datterselskaper er Huntonit i Vennesla, Fibo-Trespo i Lyngdal, Uldal på Birkeland, Scan Lamps på Dalane, Forestia på Braskereidfoss og Masonite i Rundvik i svenske Västerbotten.