Femte utgave av Properties of Concrete

Adam Neville har gjort det igjen. Properties of Concrete har kommet i ny utgave, - men nå sier han på tittelarket at det er ”This Fifth and Truly Final Edition still to Same Old Hallam.”

Dette er altså en ny utgave av betongboken som alle betongteknologer over hele verden ”må ha” i bokhyllen. Dette er verdens mest solgte betongbok, - over en halv million eksemplarer til sammen i de 13 språkene den har vært utgitt på. Den første utgaven av boken kom i 1963. Senere har den kommet i nyopptrykk og nye utgaver mange ganger. Adam Neville fyller 90 år i februar 2013, og har altså nok en gang tatt jobben med å revidere denne mursteinen av en betongteknologibok. Den nye utgaven er på 846 sider, og den ikke mindre aktuell i dag enn da den først ble utgitt for et halvt århundre siden. De viktigste endringene med den nye utgaven er at boken blant annet er oppdatert etter nye amerikanske, engelske og europeiske standarder. Noen ny temaer og også tatt inn, for eksempel litt om selvkomprimerende betong, resirkulert betong, og på en rekke områder er boken ”modernisert”.

Properties of Concrete, med sin omfattende og klare betongmaterial-gjennomgang og glimrende illustrasjoner har vært et førstevalg i litteratursøk - og referansemateriale i mange år, og kommer nok til å være det i mange år framover.

Adam Neville sier i bokens forord at han bevisst ikke har søkt å oppdatere boken på det brede feltet som omfattes av uttrykket ”bærekraftig utvikling”.

Boken kan varmt anbefales.

A.M.Neville : Properties of Concrete – 5th edition

Pearson Education Limited, Harlow, England. 79,99 GBP.