Nye Marnardal stasjon åpnet

Marnardølene stilte mannsterkt opp da ordfører Helge Sandåker foretok den offisielle nyåpningen av Marnardal stasjon.

I lett tåke i ettermiddagsskumringen kom gjester fra fjern og nær for å feire nyåpningen av stasjonen. Gamle som unge marnardøler strømmet også til for å feire åpningen av det nye moderne stasjonsområdet.

Tiltak til 26 millioner
- Jernbaneverket har investert 26 millioner kroner i oppgraderingen av Marnardal stasjon, kunne prosjektdirektør for regionale prosjekter, Jon Brede Dukan, fortelle.

Både mellomplattformen og hovedplattformen på stasjonen er blitt lengre og høyere for å passe til togene som stopper på stasjonen. Også stasjonsbygningen og venterommet er blitt oppusset, og har blant annet fått rullestolsrampe og handikaptoalett.

Tog fremfor bil
- Marnardal kommune er svært glade for at Jernbaneverket har brukt så mye penger på stasjonen vår, sa ordfører Sandåker i sin tale. Toget er viktig for marnadølene, og utkonkurrerer bilen på reisetid til byen.

- Med en reisetid på en knapp halvtime inn til Kristiansand kan man leve det gode liv på landet i Marnardal og fint dra til byen med toget for å jobbe, sa ordføreren. Til sammenlikning går det en time med bil.

- Målet må være at flere fra byen også vil komme hit for å jobbe, la Sandåker til og fortalte om kommunens planer om videreutvikling av et sentrum omkring stasjonen.

Prosjekt på skinner
Entreprenørene som har stått for ombyggingen av Marnardal stasjon er Norsk Jernbanedrift og Kaspar Strømme. Representanter fra begge selskaper roste samarbeidet med Jernbaneverket som de karakteriserte som svært godt.

Også prosjektlederen i Jernbaneverket, Sigurd Grønningsæter, skrøt av effektivt og godt samarbeid med entreprenørene.

- Prosjektet er fullført før tiden og til lavere kostnad enn vi hadde beregnet, sa Grønningsæter i sin takketale.