Norgeshus Skiskole skal få folket ut i løypene

Boligkjeden Norgeshus starter skiskole. Formål er å spre skiglede, skape følelse av mestring og oppmuntre barn, ungdom og voksne til økt aktivitet på ski

Norgeshus Skiskole er ikke en teknikkskole eller et prosjekt rettet mot mosjonister. Den henvender seg mot barn og ungdom. Sammen med sitt elitelag Team Norgeshus, ønsker boligkjeden å bidra til økt rekruttering og skiglede på grasrota.

Skiglede for alle
– Norgeshus Skiskole er et samarbeidsprosjekt mellom Norgeshus AS, Team Norgeshus, Swix Sport AS og Norges Skiforbund (NSF), forteller markedssjef i Norgeshus, Benn Asgeir Båtvik.

Han ønsker at skiskole skal fremme skigleden og skape glede blant barn og unge glede ved å bruke ski som et aktiviseringsverktøy.

– Men det vil også være en mulighet for de litt eldre til å få med seg noen tips og utvikle sin faglige kompetanse på langrenn, tilføyer Båtvik.

Aktiviteter og treningsforslag
Det er Emil Søbak Gundersen, trener for Team Norgeshus, som har utviklet det faglige opplegget for skiskolen. Gundersen har lang erfaring med trening av barn på ulike skiskoler, og sammen med NSF har han bygget opp en database med aktiviteter og treningsøkter som klubbene vil få tilsendt ved tildeling av Norgeshus skiskole.

– Treningsaktivitetene er differensiert etter alder og ment som inspirasjon slik at idrettsklubbene kan lage sin egen Norgeshus Skiskole. Skiskolens rammeverk legger opp til helgesamlinger med sosial aktivitet fredag kveld, to leke-/treningsøkter på lørdag pluss temakveld for de eldre deltagerne på lørdagskvelden. Samlingen avsluttes søndag med lek/treningsøkt og en felles lunsj på klubbhuset, opplyser treneren Søbak Gundersen.

Bare å søke
Båtvik sier at alle idrettslag kan søke om å arrangere Norgeshus Skiskole. I tillegg til rammeverk for det faglige programmet, vil klubbene få tilsendt ”Norgeshus Skiskole-pakker” som består av utstyr til alle deltagerne fra blant annet Swix. Norges Skiforbund og Swix Sport AS er skiskolens partnere og mange av Norgeshus AS sine leverandører er med som sponsorer til skiskolen.

Det er nå åpnet for å melde sin interesse på http://skiskole.teamnorgeshus.com/

– Vi håper på mange søknader fra hele Norge, avslutter Benn Asgeir Båtvik.