Jon Sandnes blir ny BNL-sjef

Etter en grundig prosess ble EBA-sjef Jon Sandnes (55) i dag presentert som ny adm. direktør for Byggenæringens Landsforening (BNL).

Dette skjedde til stor applaus fra representantskapsmøtet i BNL som var samlet på Hotel Continental i dag.

Det var en meget godt fornøyd Jan Halstensen, styreformann i BNL, som kunne presentere den nye topplederen for foreningen.

- Det har vært mange svært godt kvalifiserte søkere til stillingen, men Jon ble valgt enstemmig av både rekrutteringsbyrå, ansettelsesstyre og styret i BNL, sier Jan Halstensen. Ansettelsestyret har ved siden av Halstensen bestått av Dag Halvorsen og Dag Andresen.

- Jon har gjort en meget god jobb i EBA. Han er en samlende person, han tåler en stressende hverdag, er løsnings- og resultatorientert, er positiv, ærlig, ordentlig visjonær, en god kommunikator og er veldig godt likt av sine medarbeidere, var blant superlativene Halstensen brukte når han skulle beskrive Sandnes.

Sandnes har vært ansatt i EBA siden 2007 da han kom fra stillingen som kjedesjef for YX Norge i Reitan Servicehandel. Han er utdannet sivilingeniør Bygg fra Norges Tekniske Høgskole i 1983, Institutt for Betongkonstruksjoner.

Skryt til Skjelle
Både styreleder Halstensen og Jon Sandnes skryter av Arne Skjelle som har gjort en fantastisk jobb som leder av BNL det siste året.

– Han overlater en BNL-skute som er i tipp topp stand. Det er en god sak å overta stafettpinnen etter Arne, sier Sandnes.

Sandnes sier til Byggeindustrien at det var en sum av mange faktorer som gjorde at han valgte å takke ja til tilbudet om å lede foreningen.

– Det at jeg har vært i EBA gjør at jeg er trygg på oppgavene som venter. Jeg vet hva stillingen innebærer, og jeg kjenner godt både BNL- og NHO-systemet, sier Sandnes.

Samtidig som han ser frem til nye oppgaver, synes han det også er vemodig å forlate EBA.

– Jeg er blitt glad i menneskene i EBA, så ja - det blir vemodig. Men heldigvis kommer jeg fortsatt til å ha mye kontakt med folkene her, legger han til.

Så snart Sandnes tiltrår stillingen, vil han sammen med styret og bransjeforeningene i BNL, diskutere de viktigste oppgavene fremover.

Beklager
- Vi beklager selvsagt at Jon Sandnes nå velger å forlate EBA, men er samtidig beroliget av at han velger å forbli innen den samme familien i fremtiden, sier Sven Chr Ulvatne som er styreleder i EBA.

- Sandnes har på en forbilledlig måte ledet EBA og stått for en god samarbeidskultur både internt og eksternt. Han har videreutviklet EBA, sørget for at EBA har fått en solid posisjon i politiske miljøer og bidratt sterkt til å posisjonere Entreprenørforeningen som en sentral aktør i norsk næringsliv, fortsetter Ulvatne.

- Jeg er sikker på at Sandnes på samme måte vil bidra til et sterkt BNL og videreutvikle denne organisasjonen på en fremragende måte, sier styrelederen i EBA.

EBA har startet rekrutteringsprosessen på ny leder, og denne ledes av styreleder Sven Chr Ulvatne (Backe Entreprenør Holding AS) og nestleder Jan Hestås (Kruse Smith Entreprenør AS).

Tiltredelsestidspunkt er ikke endelig fastsatt.