Mange gladmeldinger på bygg.no

I et Europa og i en verden rundt oss er det stort sett nedslående og triste meldinger som preger nyhetsbildet. Men i Norge strømmer det på med positive nyheter, ikke minst i byggenæringen. I dag har vi også fått nyheten om at EBA-sjef Jon Sandnes overtar som ny BNL-sjef. Et usedvanlig godt valg, sier vi.

På bygg.no har vi nærmest daglig meldinger om nye kontrakter. Og det er ikke småkontrakter vi snakker om.

Onsdag la vi ut nyheten om at HENT AS har skrevet kontrakt med Fornebuporten AS om å føre opp kontor-, nærings- og parkeringslokaler på Fornebu til 2,15 milliarder kroner! Kontrakten skal være den største enkeltstående kontrakten innen byggevirksomhet som er inngått i Norge noensinne.

Samme dag har vi også melding om at samme entreprenør har fått en kontrakt på 80 millioner kroner på en ny hurtigbåtterminal i Trondheim. Slike meldinger er nærmest dagligdags for mange bedrifter. Men likevel. Det er summen av alle inngåtte kontrakter – og evnen man har til å gjennomføre dem – som gjør resultatene i næringen.

Onsdag la vi også ut meldingene om at Veidekke skal bygge nye boliger i Oslo for 362 millioner kroner og at anleggsentreprenøren Implenia har fått en infrastrukturkontrakt i Hordaland til 300 millioner kroner.

Samme dag kan vi også lese på bygg.no at Skanska har kommet med forslag om å bygge bybane i Stavanger til 2,8 milliarder kroner.

En av våre mest leste saker på bygg.no nå er at Auto 23 vil bygge boliger og annet i Bergen for over 3 milliarder kroner.

I dag kom også nyheten om at LNS har fått en viktig vannkraft-kontrakt.

LNS er tildelt kontrakten på Øvre og Nedre Røssåga i Hemnes kommune. Byggherre er Statkraft. For første gang på 20 år skal det brukes TBM (fullprofilboring) i Norge. Kontraktens størrelse er på ca. 716 millioner norske kroner.

Vi har også en rekke store nyheter på blokka. Vi venter bare på at formaliteter blir klargjort før vi kan offentliggjøre nye store kontrakter.

Det svinger i Norge – og det må glede alle.

Nå har vi nok av utfordringer også. I Byggeindustrien følger vi med.

Har du et nyhetstips – så send det til oss. Har du en kommentar til en sak – nøl ikke med å send den inn.