Stoltenberg varslet ny handlingsplan mot sosial dumping

Regjeringen har begynt å jobbe med en tredje handlingsplan mot sosial dumping. Det opplyste statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under sin tale på LO Stats kartellkonferanse på Gol onsdag.

Evalueringen av regjeringens to tidligere handlingsplaner viser at de har gitt gode resultater, og dermed ønsker regjeringen å fortsette i samme spor.

– Regjeringen ser behovet for å følge opp de tiltakene som allerede er iverksatt i tidligere handlingsplaner. Derfor tar vi nå et nytt krafttak mot sosial dumping, Vi jobber med tiltak særlig rettet mot arbeidsforholdene i en del utsatte bransjer, sa statsministeren.

Det anses som sosial dumping både hvis utenlandske arbeidstakere utsettes for brudd på helse-, miljø- og sikkerhetsregler og tilbys lønn som er uakseptabelt lav i forhold til det som er vanlig i Norge.

Onsdag skrev Klassekampen at regjeringen nå vurderer en ny dumpingregel som vil gjøre at norske flyselskaper skal få bruke utenlandsk arbeidskraft som ikke er sikret norske lønns- og arbeidsvilkår.